BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail bu sefer de Kudüs'teki Hristiyanları engelledi----

İsrail bu sefer de Kudüs'teki Hristiyanları engelledi

İsrail bu sefer de Kudüs'teki Hristiyanları engelledi
23 Nisan 2022 - 18:17 www.finansgundem.com

İsrail, Doğu Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nde "kutsal ateş" ayinine katılmak isteyen ve bunun için yurt dışından gelen Ortodoks Hristiyanları engelledi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün kutsal mekanlara ev sahipliği yapan Eski Şehir bölgesindeki Hristiyanlar, Hristiyan mahallelerinde ellerinde mumlar, tahtadan haçlar, temsili kama ve kılıçlarla toplandı. Aralarında papazların da bulunduğu Ortodoks Hristiyanlar, "kutsal ateş" ayinine katılmak için şarkılar ve dini sloganlar eşliğinde Hristiyanlığın kutsal mekanlarından sayılan Doğu Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nin olduğu bölgeye yürüdü.

Kiliseye çıkan yolları kapattılar

Hristiyan inancına göre "Hazreti İsa'nın çarmıha gerilip öldüğü ve daha sonra yeniden dirildiğine" inanılan gün dolayısıyla düzenlenen ayine katılmak isteyen bazı Hristiyanlarsa, kiliseye çıkan dar sokaklarda İsrail polisinin engeliyle karşılaştı. İsrail polisi, Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde kiliseye çıkan yolları kapatarak yurtdışından gelen Hristiyanların geçişine izin vermedi.

İsrail polisi, geçişlere engel olmak için demir barikatlar kurdu. Yalnızca bazı din adamları ve az sayıda Ortodoks Hristiyan'ın kiliseye ilerleyebilmesine izin verdi.

Filistin: Semavi dinlere meydan okuyorlar

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail'in "kutsal ateş" ve Paskalya ayinlerine girişi kısıtlamasını "semavi dinlere ve kutsallarına karşı küstah ve tehlikeli bir meydan okuma" olarak değerlendirdi.

Hristiyanlar, Arap Ortodoks İzci Bando Takımı'nın Eski Şehir'in sokaklarından geçişini coşkuyla izledi ve renkli görüntüleri telefonlarına kaydetmek için birbiriyle yarıştı. Kıyamet Kilisesi'ne ulaşan Hristiyanlar, Hz. İsa'nın kabrinden çıkarılacak "kutsal ateşi" bekledi. Din adamlarının "kutsal ateşi" çıkarmasının ardından herkes sırayla ellerindeki mumları yaktı. Kilisede çanlar çalındı.

Kıyamet Kilisesi'nin önemi

Hristiyanlığın kutsal mekanlarından sayılan Kıyamet Kilisesi, Doğu Kudüs'te bulunuyor. Hristiyanlar Hazreti İsa’nın bu kilisede çarmıha gerildiğine, ardından da göğe yükseldiğine inanıyor. Hıristiyanlığın farklı mezhepleri arasında tarih boyunca çekişme konusu olan Kıyamet Kilisesi'nin anahtarları ise Filistinli Müslüman 2 ailede duruyor.

Sultan Abdülmecid, Hristiyanlar arasındaki kavgaya sona vermek için kilisenin anahtarını Kudüs eşrafından Müslüman 2 aileye teslim etmişti. Bugün hala kiliselerin kapısı bu Müslüman aileler tarafından açılıp kapatılıyor.

Hristiyan Ortodoks alemi, 24 Nisan'da da Paskalya Bayramı'nı kutlayacak.

BM: İsrail polisinin Mescid-i Aksa şiddeti derhal soruşturulmalı

BAE'den İsrail'e: Baskınları durdurun

İsrail Savunma Bakanı'ndan Doğu Kudüs'te istikrar çağrısı

İsrail ordusu, Gazze'de Hamas'a ait bir noktayı vurdu

İsrail, bir camiyi Müslümanlara kapattı

İsrail'den Gazze sınırına hava savunma sistemi takviyesi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)