BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail, bir camiyi Müslümanlara kapattı----

İsrail, bir camiyi Müslümanlara kapattı

İsrail, bir camiyi Müslümanlara kapattı
18 Nisan 2022 - 14:11 www.finansgundem.com

İsrail yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camisi'ne iki gün süreyle Müslümanların girişini yasakladı.

İsrail, El Halil'deki Harem-i İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı. Harem-i İbrahim Camisi Müdürü Gassan er-Recebi, "İsrail yönetimi, El Halil İslami Vakıflar Müdürlüğüne Yahudilerin Hamursuz Bayramı kutlamaları nedeniyle Harem-i İbrahim Camisi'nin pazartesi ve salı günleri için Müslümanların girişine kapatıldığını bildirdi" diye konuştu.

İsrail'in Harem-i İbrahim Camisi'ni tamamen Yahudi yerleşimciler için açmayı planladığını aktaran Recebi, "Cami Müslümanlara ait, Yahudilerin buna hakkı yok" dedi.

Fanatik Yahudilerin Hamursuz Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlar, son günlerde Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'da gerginliğin tırmanmasına neden olmuştu.

Cami ihlalleri

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın çevresi olarak kabul edilen El Halil kentindeki Harem-i İbrahim, Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi ile Mescid-i Aksa'dan sonra en kutsal dördüncü cami kabul ediliyor.

İsrail'in 1967'den beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da bulunan cami, 25 Şubat 1994'te sabah namazını kılan Müslümanların üzerine ateş açan Yahudi bir fanatiğin eyleminden sonra kapatılmış ve açıldığında da yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilmiş şekilde bölünmüştü.

İran Cumhurbaşkanı Reisi: İsrail’i kalbinden vururuz

Mescid-i Aksa'ya bir baskın daha

Mescid-i Aksa'ya baskın

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları yoğunlaştı

Filistin, İsrail'e karşı baskının artırılmasını istedi

İsrail'den Gazze sınırına hava savunma sistemi takviyesi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)