BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya'da son 61 yılın en sıcak ekim ayı----

İspanya'da son 61 yılın en sıcak ekim ayı

İspanya'da son 61 yılın en sıcak ekim ayı
04 Kasım 2022 - 00:45 www.finansgundem.com

Tüm dünyada hissedilen iklim değişikliği İspanya'da da hissediliyor, ülke de 1961'den beri en sıcak ekim ayı kayda geçti.

Devlet Meteoroloji Ajansı (AEMET) tarafından yapılan açıklamada, kuraklıkla mücadele eden İspanya'da 1961 yılından bu yana en sıcak ekim ayı istatistiklerinin elde edildiği bildirildi.

İspanya'da hava sıcaklıklarının son 6,5 aydır normalin üzerinde seyrettiğini kaydeden AEMET yetkilileri, en düşük hava sıcaklıklarının da normalin 5 ila 10 derece üzerinde olduğunu açıkladı.

AEMET, ekim ayında sıcaklıkların Fas sınırındaki Melilla kentinde 37, kuzey kısımda kalan Bilbao kentinde ise 23 dereceye kadar çıktığını belirtti.

Özellikle Melilla, Cordoba, Sevilya ve Cadiz kentleri ile Balear Adaları'nda 25-27 Ekim tarihleri arasında rekor sıcaklıkların tespit edildiği ifade edildi.

Mevcut durumda baraj ve göletlerdeki ortalama doluluk oranı yüzde 31 olan İspanya'da Sevilya, Tarragona gibi bazı kentlerde su kesintileri yapılırken, kuraklığın en çok tarım ve hayvancılık sektörünü vurduğu belirtiliyor.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, 7-8 Kasım'da Mısır'da yapılacak İklim Zirvesi'nde (COP-27) "Uluslararası Kuraklığa Dayanıklılık İttifakı" girişimini sunacaklarını, burada Kenya ve Senegal'in de olacağını duyurdu.

Fransa'da kuraklık krizi! 42 bölgenin durumu kritik

 

Tarihindeki en şiddetli kuraklık! Kıtlık kapıda

 

Güneydoğu'da kuraklık: O barajda su seviyesi dibi gördü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)