BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin Tarihindeki en şiddetli kuraklık! Kıtlık kapıda----

Tarihindeki en şiddetli kuraklık! Kıtlık kapıda

 Tarihindeki en şiddetli kuraklık! Kıtlık kapıda
18 Ekim 2022 - 17:31 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Somali'de 7,8 milyon kişinin kuraklıktan etkilendiğini açıkladı.


OCHA Sözcüsü Jens Laerke, Somali'deki kuraklık nedeniyle 1,1 milyon kişinin göç etmek zorunda kaldığı bilgisini paylaştı. 7,8 milyon Somalilinin kuraklıktan etkilendiğini belirten Laerke, kuraklıkla mücadele için en az 2 milyar dolara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Laerke, ihtiyaç duyulan yardımların yapılmaması durumunda Baidoa ve Burhakaba bölgelerinde de kasım ve aralıkta kıtlık yaşanacağı uyarısında bulundu.

Somali'de tarihindeki en şiddetli kuraklık yaşanıyor.

Ülkede kuraklıklar, getirdikleri acılardan dolayı çeşitli isimlerle adlandırılıyor. Somali'de 1970'lerde Prolonged (uzun süren) olarak adlandırılan kıtlık, 1980'lerde Cattle Killer (Sığır Katili), 5 yıl önce tüm ülkeye yayılması nedeniyle Equal (Eşit), 10 yıl önce ise Famine (Kıtlık) olarak isimlendirildi.

Rusya-Ukrayna Savaşı dolayısıyla tahıl sevkiyatının duraksaması, savaş yüzünden insani yardımlardaki azalış, bölgede terör örgütü Eş-Şebab'ın varlığı gibi sebeplerin yanı sıra uzun süren kuralık nedeniyle Somalililer, kıtlık endişesi yaşarken bazıları evlerini terk ederek farklı bölgelere göç ediyor.

Somali'de 500 bin çocuk gıda sıkıntısı yüzünden ölüm riski altında

 

Somali'de kıtlığın engellenmesi için en az 1 milyar dolar lazım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)