BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİşkolik Hollywood yıldızından ‘ofise dönün’ çağrısı----

İşkolik Hollywood yıldızından ‘ofise dönün’ çağrısı

İşkolik Hollywood yıldızından ‘ofise dönün’ çağrısı
08 Haziran 2023 - 16:26 www.finansgundem.com

Ünlü televizyon yıldızı ve iş insanı Martha Steward uzaktan ve hibrit çalışmanın ABD’yi heba edeceğini söyledi. İşkolikliğiyle de bilinen 81 yaşındaki Steward, Fransa’daki işçi yasalarını ise ‘aptalca’ olmakla suçladı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ofise dönüş tartışmalarına beklenmedik bir isim daha katıldı: Ünlü Amerikalı televizyon yıldızı Martha Steward.

Fortune’un haberine göre, 81 yaşındaki medya yıldızı, hibrit çalışanların haftada üç gün ofise giderek tüm görevlerini nasıl yerine getirebileceklerini anlamadığını söyledi. Steward uzaktan ve hibrit çalışmanın devam etmesi halinde ABD’nin büyük acılar çekeceğinden korkuyor ve daha esnek bir iş-yaşam dengesine sahip olan Avrupalı meslektaşlarını eleştiriyor.

Steward Footwear News’e verdiği demeçte, “Haftada üç gün ofiste ve iki gün uzaktan çalışarak yapmanız gereken her şeyi halledemezsiniz. Fransa’nın bu aptallık konusundaki başarısına bakın. Biliyorsunuz ağustosun tamamında tatile çıkmak gibi şeyler. Çok gelişmiş bir ülke de değiller. İnsanlar işe geri dönmek istemiyorlar diye Amerika da mı böyle heba olmalı?” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Fransızların ağustos ayının tamamında tatile çıktığı açıklaması doğru değil. Ülkedeki işçi yasaları çalışanlara beş hafta boyunca ücretli izin imkanı sağlıyor. Fransız halkı da çoğunlukla bu süreyi ağustos ayında kullanıyor. Ancak ülkedeki dükkanlar ve özellikle de turistik yerler yaz boyunca açık kalıyor.

Eski bir borsacı olan Steward ABD’deki insanları ofise geri getirmek konusunda bir ‘öfke’ duyduğunu da sözlerine ekledi. Medya yıldızı çalışma yöntemleri konusunda daha önce de bu tip güçlü fikirler paylaşmıştı.

2021 yılında verdiği bir röportajda Steward pazar günü aradığı bir çalışanının duşta olduğu gerekçesiyle cevap vermemesinin ardından işten çıkardığını açıklamıştı. Martha Stewart Living Omnimedia'nın Kurucusu, bu iletişimin ardından böyle biriyle "çalışamayacağını" açıkça ortaya koyduğunu söylemişti. Ancak çalışanın dini nedenlerle pazar günü konuşamaması durumunda onu haklı görebileceğini de sözlerine eklemişti:

“Eğer bir pazar günü konuşamıyorsanız ve sizi bir pazar günü aradığımı güceniyorsanız, eğer korkunç derecede dindar bir insansanız, bunu dikkate alırım. Ama bu adamın son derece dindar bir insan olmadığını biliyordum. Bu heyecan verici bir şeydi! İş dünyası heyecan vericidir. İnsanların da işi hakkında böyle hissetmelerini istiyorum.”

‘Korkunç’ ajanda

Çalışanların işe dönmesini zorunlu kılan CEO’lar genellikle kendileri ofise dönmedikleri için eleştirilirler. Ancak bu Stewart için geçerli değil.

Ünlü iş insanı, “Hiçbir zaman durmadım. Benim ajandamı bir görmelisiniz. Korkunçtur” dedi.

Steward geçen yıl bir podcast programı başlattı, CBD işletmesini geliştirdi, Skechers ile ortaklık anlaşması yaptı, Amazon ile yeni bir perakende işi başlattı ve dijital platform Roku üzerinden üç yeni televizyon şovu üretti.

Karantina döneminde haftanın beş günü çalışan Steward New York’taki evinde bir televizyon şovu çekti ve milyarderler sınıfına ulaştı.

Steward, “Yapabildiğim sürece yapmak istediğim her şeyi yapmak için yetiştirildim. Her zaman söylediğim bir şey, meraklı olun ve her gün yeni bir şeyler öğrenmeye devam edin” ifadelerine yer veriyor.

Kadınlar için şimdi bunu ‘bir adım daha öteye taşımanın’ zamanın geldiğini söyleyen Steward, “Kadınlar korkuyor. Pandemiyi yaşadılar. Birçoklarını rahatsız eden #MeToo hareketi yaşadılar. Ama aynı zamanda kadınların seslerini duyurmalarını da sağlandı” dedi.

Ünlü rapçi Snoop Dogg'u arkadaşları ve meslektaşları arasında sayan Stewart, iş-yaşam dengesinin onun için çoktan bozulduğu konusunda da açık bir tavır sergiliyor.

Steward, 2018'de CNN'e verdiği demeçte, başarılı bir kariyer ve ev hayatını dengelemenin "yapılacak en zor şeylerden" biri olduğunu söyledi:

"Çoğumuz için çok zor olan bu denge benim için işe yaramadı. 'Ah, bunu yapabilirim ve bunların hepsini yapabilirim' diye düşündüm. Büyük bir işin cazibesi yüzünden bir evliliği feda etmek zorunda kaldım. Ama hiç pişman değilim çünkü yaptığım şey muhtemelen tek bir evlilikten daha büyük ve daha iyi bir şey. Çoğumuz için bu dengeyi sağlamak imkansız.”

Steward’ın iş-yaşam dengesinin bir tarafına odaklandığı görülebiliyor. Ancak kadınların finans alanında iş-yaşam dengesi üzerinden başarıya ulaşabildiği örnekler de çoğaltılabilir. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre iş-yaşam dengesinin en önemli savunucularından birisi ise Wall Street’in tek kadın CEO’su olan Citigroup’un başındaki isim Jane Fraser. İki çocuğu ve mutlu bir ailesi olan Jane Fraser banka yönetiminde hibrit çalışma yöntemini benimseyerek diğer Wall Street devlerinin önüne geçmeyi planlıyor.

Citigroup’un ilk kadın CEO’sundan alınacak 5 önemli ders

 

Uzaktan çalışma tartışmasında kim haklı? Citigroup mu JPMorgan mı?

 

Amerikan sigorta şirketinde ofise dönüş isyanı

 

Ofise dönüş inadı bankacıları istifaya zorluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)