BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş yerinde yükselmenin 3 pratik yolu----

İş yerinde yükselmenin 3 pratik yolu

İş yerinde yükselmenin 3 pratik yolu
07 Mart 2024 - 18:12 www.finansgundem.com

Ofis hayatında başarının önemli bir kısmı insan ilişkilerinden geçiyor. Stanford Üniversitesi’nden Matt Abrahams duygusal zeka teknikleri üzerinden işyerinde başarılı olmanın ipuçlarını paylaştı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ofiste etkileyici olmak için bir CEO veya yönetici olmanıza gerek yok. CNBC’nin haberine göre Stanford Üniversitesi öğretim görevlisi ve iletişim uzmanı Matt Abrahams, iş arkadaşlarınızın fikirlerinizi dinlemesini ve desteklemesini sağlamak sadece üç duygusal zeka tekniğini kullanmanızı tavsiye ediyor.

Söz konusu teknikler meslektaşlarınıza ve patronlarınıza güçlü fikirleriniz olduğunu göstermenizi, iş yerinizde önemli bağlantılar kurmanızı, işle ilgili becerilerinizi geliştirmenizi ve hatta belki de terfi etmenizi sağlayabilir.

Kariyer uzmanı tavsiyelerinin doğru zamanda olduğuna da dikkat çekiyor. Zira hibrit ve uzaktan çalışma döneminde çoğu giriş ve orta düzey Z ve Y kuşağı çalışanı patronlarıyla daha az yüz yüze zaman geçirebilir.

Abrahams, “Kariyerler artık çok farklı. İşler artık daha uzaktan ve sanal ortamdan yapılıyor. Dolayısıyla daha az insanlarla birliktesiniz. Gerçek anlamda kendi yolunuzu açıyorsunuz ve yapmaya çalıştığınız şeyler başkaları tarafından takip edilmese de en azından kendinize destek bulmanız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Kariyer uzmanının ofis içi ve uzaktan çalışma pozisyonları için uygulanabilir üç basit önerisi ise şöyle:

Nasıl yardımcı olabileceğinizi bulun

Öncelikle ofisteki dinamikleri gözlemleyin. Farklı ekiplerin ne üzerinde çalıştığını ve kimin hangi yöneticiye rapor verdiğini öğrenmek için genellikle internete başvurabilir veya insan kaynaklarına danışabilirsiniz.

Ardından bir ‘zayıf nokta’ bulun. Abrahams bunun yapı içerisinde fark edilmenin bir yolu olduğunu söylüyor: “İnsanların yapmaktan hoşlanmadığı görevler varsa bu işlere girişmek size bir miktar erişim alanı sağlayabilir.”

Bu işlere ofis etkinliklerinin planlanması veya ekibinizin düzenli kalmasına yardımcı olacak bir Google dokümanı üretilmesi gibi işler olabilir. Şirketin sosyal medyasını tek bir kişi yönetiyorsa ve ilgili deneyiminiz varsa, gönderilere yardımcı olmak veya videolar üretmek için gönüllü olabilirsiniz.

Abrahams, "Birdenbire birçok insanın sevmediği sıradan bir rol size daha fazla erişim ve etki sağlayacaktır" diyor.

Müttefikler bulun

Kendinizi genellikle birlikte çalışmayan insanlarla dolu bir odada bulduğunuzda, yeni ilişkiler kurma fırsatınız da oluşur.

Örneğin, bir toplantıda tutanak tutuyorsanız, bu grubun yeni fikirleri nasıl beyin fırtınası yaptığını, hangi fikirlerin seçildiğini ve uyguladığını dinleyebilirsiniz. Sizinle benzer düşünen insanları belirleyebilir veya iş yerinizin dinamiklerini ve iç işleyişini yönlendirmenize yardımcı olabilirsiniz. Hatta bir kahve içmeye istekli olan bir üst düzey kişiyle bağlantı kurabilirsiniz. Bu sayede işleyişle ilgili geri bildirim sağlayabilirsiniz.

Abrahams ilişkilerin çıkara dayalı değil doğal olarak gelişmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Bunun içinse iş arkadaşlarınız arasında saygı duyduğunuz kişileri müttefik olarak görmenizde fayda var.

Abrahams, "İnsanları kontrol edin ve insanlar size bir şey söylediğinde gerçekten dinleyin. Manipülatif olun demiyorum. Önemsediğiniz şeyleri satın alın ve bunlara yanıt verin. Bana kalırsa bunlar bir fark yaratabileceğiniz alanlar" dedi.

Birbirinizin fikirlerini destekleyin

Güçlü profesyonel ilişkiler kurduktan sonra, ortak hedefler doğrultusunda birlikte nasıl çalışabileceğinizi öğrenin. Abrahams bir sonraki adımda ise bu ilişki “güçlendirmek” gerektiğini söylüyor.

Bu birbirinizin fikirlerini sesli olarak desteklemek anlamına gelebilir. Örneğin bir toplantıda birinin iyi bir fikri olduğunda bunun neden etkileyici veya şirket misyonu için faydalı olduğunu düşündüğünüzü söyleyebilirsiniz. Bu aynı zamanda fikri test ettiğinizi ve destek aldığınızı, şirketinizin altyapısı içerisinde işlerin nasıl yapıldığını anladığınızı gösterecektir.

Ekip arkadaşlarınıza sürekli olarak kredi vermek, insanların da sizi dinlemesine yardımcı olacaktır. Bu da diğer iş arkadaşlarınızın sizden bilgi istemesine veya sizi projelerine dahil etmesine imkan sağlayabilir. Abrahams bunun ofis içerisinde çok büyük bir güç oluşturacağını belirtiyor.

Orta düzey yöneticiler diken üstünde

 

Yapay zeka çağında yıldızı parlayacak 5 yetenek

 

Üst düzey yöneticiler ‘yetenek’ten muzdarip

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)