BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİş Yatırım karını yüzde 309 arttırdı----

İş Yatırım karını yüzde 309 arttırdı

İş Yatırım karını yüzde 309 arttırdı
06 Kasım 2013 - 14:27 www.finansgundem.com

İş Yatırım 9 aylık net karını 52,7 milyon lira olarak açıkladı, 3. çeyrek karı yıllık bazda 30.8 milyon lira olarak gerçekleşti

2013 yılının dokuz aylık finansal sonuçlarını açıklayan İş Yatırım, küresel dalgalanma, sermaye piyasaları, faiz oranları ve döviz kurlarında meydana gelen oynaklıklara rağmen farklı faaliyet alanlarından gelir elde etme özelliğiyle büyümeye ve kâr açıklamaya devam etti. İş Yatırım, 4,9 milyar liralık aktif büyüklüğü ile sektörün toplam büyüklüğünün üçte birinden fazlasını temsil ediyor.
Türk sermaye piyasalarının öncü ve lider kuruluşu İş Yatırım Menkul Değerler (ISMEN), 2013 yılı 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. İş Yatırım’ın konsolide net kârı, üçüncü çeyrekte yıllık bazda %309 artarak dokuz aylık dönemde 52,7 milyon lira olarak gerçekleşti.
İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Farklı faaliyet ve bölgelerden gelir elde etme yeteneğimizle para ve sermaye piyasalarımızda bu yıl yaşanan çalkantıya rağmen yılın dokuz aylık döneminde finansal performansımızı başarılı bir şekilde devam ettirdik. Yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiğimiz kar, İş Yatırım için tarihi en yüksek üçüncü çeyrek karıdır. Bu sonuçlar, 2013 yılının dokuz ayındaki başarılı faaliyet performansımızın göstergesidir” dedi.
310,5 milyon liralık çıkarılmış sermayeye sahip olan İş Yatırım’ın özkaynak büyüklüğü, son 6 yılda hissedarlarına ödediği halka arz gelirinin %97’sine karşılık gelen toplam 97 milyon TL nakit temettüye rağmen, geçen yılın aynı dönemine göre %12 artarak 503,3 milyon lira olarak açıklandı. İş Yatırım’ın yıllık bazda %34 artarak 4,9 milyar liraya yükselen aktif büyüklüğü ise sektörün toplam büyüklüğünün üçte birinden fazlasını temsil ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)