BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş modelini salgına uydurarak büyüyen 5 şirket----

İş modelini salgına uydurarak büyüyen 5 şirket

İş modelini salgına uydurarak büyüyen 5 şirket
01 Eylül 2020 - 18:36 www.finansgundem.com

Salgın sürecinde pek çok şirket işletme modelinde değişikliğe gitmesi gerektiğinin farkına vardı. Fakat yeni modelde başarılı olabilen şirketler yenilik konusunda işletmecilere örnek oluyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İş modelini yenilik yapmak her şirketin zaman zaman ihtiyaç duyduğu bir beceridir, ancak modeli anında ve belki de radikal bir şekilde değiştirmek başka bir yetenektir. Salgın sürecinde gerek şirket modelleme değişiklikleri gerek dönüşümler olsun bütün şirketler sürece ayak uydurmak için bir kısım yenilikler yapmak zorunda kaldılar. Fortune’un haberinde bu değişimi yaratıcı bir biçimde ve başarılı uygulayan beş şirkete yer veriliyor.

Mandarin Oriental Hotel Group

Hong Kong merkezli otelcilik devi Mandarin Oriental uçağa binmek için kendini hazır hissetmeyen fakat kendilerini şımartmak isteyen müşterilerine önemli bir ayrıcalık sunmaya başladı. Şehrinde Mandarin Oriental grubuna ait bir otel bulunan müşteriler “Staycation at M.O.” programından yararlanabiliyorlar. Örnek vermek gerekirse Boston’da programı uygulayan tatilciler erken check-in ve geç çıkışla kahvaltı, bir şişe şarap ve diğer satın alma işlemleri için 50 dolarlık kredi alabiliyor.

Bununla birlikte otele check-in yapmak istemeyen müşterilere Mandarin Otel evlere servisi hizmetiyle otelin yemek, pasta, spa ve diğer hizmetlerinden faydalanma fırsatını da sunuyor. Otelcilik grubunun bu uygulamalarla yapmaya çalıştığı büyük fikir lüks otel deneyimini satmak için yeni yollara başvurması.

JD.com

Bar ve gece kulüplerinin tamamen kapatılması eğlence mekanları için felakete sebep oldu. Çin’deki karantina sürecinde e-ticaret şirketi JD.com DJ’le ve sanatçılarla irtibata geçerek üç saatlik canlı gösteriler sundu ve satışlarını müşterilerin eğlence ihtiyaçlarına göre karşıladı. Çin’de karantina büyük ölçüde kalksa da JD.com’un canlı müzik etkinlikleri ve satışları aynı hızda devam ediyor.

Record-a-Hit

Neredeyse tüm büyük toplantıların iptal edilmesiyle, uzman tedarikçilerin tüm sektörü zarar gördü. Ürünlerini ve performanslarını paylaşmayı bekleyenlerin ortak noktası ise Record-a-Hit Entertainment’ın sunduğu çevirimiçi sergi ve performans hizmeti oldu. Üniversiteler yeni öğrencilerine eğitim imkanlarını bu platform üzerinden tanıttı ve birçok üretici de oluşturulan sergilerle müşterilerine ulaşma şansına sahip oldu.

David Dodge

Araba satışları dünya çapında düşüş gösterirken Washington Post haberine göre otomobil bayiliği David Dodge Temmuz ayında 15 yıllık tarihi boyunca en büyük satış rakamlarını yakaladı. Tüm araba satıcıları, salgında iş modellerini dönüştürmek zorunda kalacaklarını biliyorlardı. Buna David Dodge bu dönüşümü başarıyla tamamlayan şirket olmayı başardı. İşletme modelini geliştirmede çevirimiçi müşterileri birleştirmek için bir iş merkezi oluşturan şirket tüm çalışanlarını ön cepheye soktu. Çalışanlar iş telefonları, mesajlar, Zoom uygulamalarıyla evden çıkmayan müşterilere test sürüşü deneyimi yaşattı. Bazı müşteriler evlerinden dahi çıkmadan araç sahibi oldu. Şirket bu yeni modelinden korona virüs süreci sonrasında da geri dönmeyi düşünmüyor.

Chipotle

Tıpkı otomobil satışında David Dodge’un yaptığı gibi salgın döneminin zor geçeceğini bilen Meksika yemekleri restoranı Chipotle iş dönüştürmede tüm kaynaklarını zorladı. İnternet üzerinden yapılan siparişler restoranların can simidi olacağını fark eden Chipotle bu seçeneklere “dijital mutfak” uygulamasını da ekledi. Dijital siparişler o kadar hızlı büyüdü ki Chipotle Mayıs ayında 8.000 yeni çalışanı işe alacağını açıkladı, daha sonra Temmuz ayında 10.000 kişiyi daha işe alacağını bildirdi. Küresel çapta birçok restoran iflas etme tehdidi altındayken Chipotle hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Hindistan'da lüks otel havuzları balık çiftliğine dönüştürüldü

 

Elon Musk artık dünyanın en zengin üçüncü insanı

 

Walmart Amazon rekabeti kızışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)