BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWalmart Amazon rekabeti kızışıyor----

Walmart Amazon rekabeti kızışıyor

Walmart Amazon rekabeti kızışıyor
01 Eylül 2020 - 17:12 www.finansgundem.com

ABD perakende devi Walmart Amazon’un müşteri uygulaması Amazon Prime’a rakip çıkardı. Walmart ücretli müşteri uygulamasıyla müşterilerine ücretsiz aynı günde teslimat, sıra beklemeden alışveriş ve yakıt indirimi imkanları sunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li perakende devi Walmart yeni üyelik programı Walmart+’la birlikte en büyük rakibi olan Amazon’la rekabetini kızıştırdı. Walmart+ üyelerine sırada beklemeden ücretsiz teslimat ve yakıt indirimleri sunan yeni programıyla Amazon Prime’a rakip oluyor.

Walmart’ın Baş Müşteri Yetkilisi Janey Whiteside yeni hizmetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Müşteriler bize güvenebileceklerini biliyorlar ve bu programı onların hayatlarını kolaylaştırmak için tasarladık. Walmart+ müşterilerimizin en büyük ihtiyaçlarını gördüğümüzü ve ölçeğimizle birlikte eşi görülmemiş değerde kapsamlı çözümler getirebileceğimiz kapsamlı bir avantajlar setini oluşturacak” ifadelerine yer verdi.

ABD’de aylık 12,95 dolar ya da yıllık 98 dolar üzerinden yapılacak abonelik hizmetleri üyelerine aynı gün teslimat, müşterilerin almak istedikleri ürünü telefonlarına okutarak Walmart’ın ödeme uygulaması Walmart Pay’le ödeyebilecekleri sıra olmadan alışveriş yapma uygulaması “Scan&Go”ya erişim ve yakıt alışverişlerinde 5 sentlik indirim vadediyor.

Aynı gün ücretsiz teslimat hizmetinden yararlanılabilmesi için alışveriş miktarının en az 35 dolar olması gerekiyor. Walmart+ 15 Eylül tarihinden itibaren ABD’deki müşterilerin kullanımına sunulacak ve 15 günlük bedava deneme süresi içerecek.

Walmart+ servisinin mart ayında müşterilerle buluşması bekleniyordu. Fakat korona virüs pandemisi sebebiyle uygulamanın başlama tarihi ertelendi.

Walmart+ servisi Amazon Prime servisiyle kafa kafaya giden bir müşteri programı olarak dikkat çekiyor. Amazon Prime aylık 12,99 dolar ya da yıllık 119 dolar karşılığında bir ila iki günde bedava teslimatın yanında uygulamanın müzik, dizi ve film hizmetlerinden de faydalanabiliyor. Amazon Prime 30 günlük bedava kullanım süresiyle birlikte geliyor.

Geçtiğimiz sene Walmart 1.400 mağazasında Delivery Unlimited uygulamasını başlatmıştı. Walmart’tan market ürünleri sipariş etmek isteyen müşteriler yıllık 98 dolar ya da aylık 12,95 dolar ödeyerek teslimat başına ücret ödemeden alışveriş yapabiliyordu. Yeni hizmetle birlikte Delivery Unlimited müşterileri otomatik olarak Walmart+ üyesi haline geldi.

Walmart’ın 27 ülkedeki 11.500 mağazasını ve e-ticaret web sitesini her hafta 265 milyon müşteri ziyaret ediyor. 2020 mali yılında Walmart 524 milyar dolar şirket geliri paylaştı. Dev perakende firması dünya çapında 2,2 milyon dolar çalışanı istihdam ediyor.

Whiteside konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hayat her zamankinden daha komplike bir hal aldı. Walmart+ hayatı kolaylaştırma ve müşterilere maliyet veya rahatlıktan ödün vermeme seçeneği yarattı. Biz alışverişin müşterilerin ihtiyaçlarına uyması gerektiğini biliyoruz, tam tersinin değil. Her zaman doğru ürün için doğru fiyat anlayışıyla lider olduk fakat şimdi bundan fazlası var. Doğru alışveriş çözümlerini doğru zamanda da veriyoruz” ifadeleriyle yeni uygulamalarını tanıttı.

ABD'de imalat PMI beklentinin altında kaldı

 

Amazon'dan 3.500 kişilik istihdam planı

 

Perakendecilerden Amazon’a karşı koalisyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)