BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan'da lüks otel havuzları balık çiftliğine dönüştürüldü----

Hindistan'da lüks otel havuzları balık çiftliğine dönüştürüldü

Hindistan'da lüks otel havuzları balık çiftliğine dönüştürüldü
25 Ağustos 2020 - 14:15 www.finansgundem.com

Hindistan'da, lüks turistik yüzme tesisinin havuzu, Kovid-19 pandemisinde ekonomik darbe alan işletmeyi kurtarmak için balık çiftliğine dönüştürüldü.

Kovid-19 pandemisinin ağır darbe vurduğu turizm sektöründe işletmeciler iflasa karşı alternatif arayışlarına yöneldi.

Hindistan'ın güneyindeki bir lüks turistik yüzme tesisin havuzu Kovid-19 salgını nedeniyle batma noktasına gelen işletmeyi kurtarmak üzere balık çiftliğine dönüştürüldü.

Kerala eyaletindeki tesisin havuzunda Avrupalı turistler yerine noktalı inci balıkları yüzüyor.

Ülkede Mart ayında uygulanmaya başlayan Kovid-19 salgınına karşı kısıtlama tedbirleri dolayısıyla kapanmak zorunda kalan tesisin 150 metrelik havuzu 7 buçuk milyon litre su kapasitesine sahip.

Yaklaşık sekiz ayda yetişkin hale gelen noktalı inci balığı Güney Hindistan ve Ortadoğu mutfağının sevilen lezzetlerinden.

Haziran ayından bu yana hiç gelir elde etmediklerine dikkat çeken tesisin işletmecisi Jyotish Surendran bu durumu değiştirmek amacıyla 16 bin adet iki aylık noktalı inci balığını havuza bıraktıklarını belirtiyor.

Kasım ayından itibaren yaklaşık dört tonluk hasat elde etmeyi planlayan Surendran, balıkları Ortadoğu pazarında satarak 40 bin dolar gelir elde etmeyi amaçlıyor.

Her ne kadar balık çiftliği pandeminin yol açtığı zararı karşılamasa da, işletmeci elde edilecek gelirin tesisi turizm sezonu yeniden başlayıncaya kadar iflastan kurtarmasını umuyor.

Hindistan, 3 milyon 170 binden vazla vaka sayısı ve 59 bine yaklaşan can kaybı ile Amerika Birleşik devletleri ve Brezilya'nın ardından dünyanın en kötü etkilenen üçüncü ülkesi durumunda.

Kovid-19 salgınında son verilere göre dünya çapında toplam vaka sayısı 23 milyon 800 bini geçti, can kaybı ise 817 binin üzerinde.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)