BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası'na 1.2 milyar dolarlık sendikasyon----

İş Bankası'na 1.2 milyar dolarlık sendikasyon

İş Bankası'na 1.2 milyar dolarlık sendikasyon
15 Eylül 2015 - 16:19 www.finansgundem.com

İş Bankası, 1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladı

Türkiye İş Bankası, 20 ülkeden 42 bankanın katılımıyla 281 milyon ABD Doları ve 796,5 milyon Euro olmak üzere iki dilimde yaklaşık 1,2 milyar ABD Doları tutarında sendikasyon kredisi aldı. 14 Eylül 2015 tarihinde imzalanan kredi anlaşmasının koordinatörlük görevini  Standard Chartered Bank, aracılık görevini ise Wells Fargo Bank NA üstlendi.
 
İlk sendikasyon kredisini 1986 yılında gerçekleştiren ve uluslararası piyasalarda kendisine duyulan güveni aldığı sendikasyon kredileriyle tescillemiş olan İş Bankası, geçen yıl Eylül ayında tamamladığı işleme göre yüzde 100’ün üstünde yenileme oranı sağlayarak yeni bir başarıya da imza attı. Mayıs ayında sağlanan sendikasyon kredisi ile birlikte 2015 yılında alınan toplam sendikasyon kredisi tutarı 2,6 milyar ABD Doları olarak gerçekleşti.
 
Piyasalarda yaşanan olumsuzluklara rağmen elde edilen bu sonuç Türk bankacılık sektörünün dünya finansal sistemi içerisindeki güçlü konumunu pekiştirdi.
 
Dış ticaretin finansmanında kullanılacağı açıklanan sendikasyon kredisinin en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti Libor + %0,75 ve Euribor + %0,75 oldu. 
 
2015 yılının ilk yarısında ulaştığı 268 milyar TL’lik aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük özel bankası konumunu koruyan İş Bankası, sağladığı bu krediyle reel sektörde faaliyet gösteren firmaların dış ticaret işlemlerinin finansmanına destek vererek ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamaya devam edecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)