BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'dan Suriye'ye hava savunma sistemi ihracı----

İran'dan Suriye'ye hava savunma sistemi ihracı

İran'dan Suriye'ye hava savunma sistemi ihracı
25 Şubat 2023 - 05:11 www.finansgundem.com

İran’a ait 'Khordad 15' adlı hava savunma sistemleri ve elektronik harp teçhizatlarının İsrail saldırılarına karşı koyabilmesi için Suriye’ye ihraç edileceği bildirildi.

22 Şubat’ta Tahran’a resmi ziyaret gerçekleştiren Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ve beraberindeki üst düzey askeri heyet, İran ile savunma alanında işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, İran ile Suriye arasında imzalanan askeri işbirliği kapsamında, İran’ın Suriye hava sahasını İsrail saldırılarına karşı korumak amacıyla 'Khordad 15' hava savunma sistemi ve elektronik harp teçhizatlarını Suriye’ye ihraç edeceği belirtildi.

Suriye hava sahasının güçlendirilmesi ve yapılandırılması hedeflenen anlaşmada, Suriye’nin savaş uçaklarının kullanacağı hassas güdümlü bombalara ve İsrail saldırılarına karşı savunma kapasitesini artırmaya ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Abbas'ın Tahran ziyareti

Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile beraberindeki üst düzey askeri yetkililer 22 Şubat’ta Tahran’a resmi ziyaret gerçekleştirmişti.

İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani ile görüşen Suriye Savunma Bakanı Abbas, Suriye hava sahasını güçlendirmek istediklerini ve iki ülke arasındaki tüm askeri kapasiteleri kullanacaklarını söylemişti.


Filistin Başbakanı, ABD'den İsrail'e baskı yapmasını istedi

 

G7'den Rusya'ya, Ukrayna topraklarından çekilme çağrısı

 

Meksika’da acil durum ilan edildi

 

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

Pentagon: Çin'in Rusya'yı desteklemesi endişe verici

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)