BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'dan nükleer müzakerelere ilişkin açıklama----

İran'dan nükleer müzakerelere ilişkin açıklama

İran'dan nükleer müzakerelere ilişkin açıklama
13 Temmuz 2022 - 14:18 www.finansgundem.com

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, nükleer müzakerelerin devamına ilişkin iletişimin sürdüğünü belirterek, "Müzakerelerin zamanı ve yeri yakında belirlenecektir" dedi.


İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, başkent Tahran'da düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkesine uygulanan ambargonun kaldırılması için yapılan nükleer müzakerelerle ilgili Tahran'ın mesajının açık olduğunu kaydeden Kenani, anlaşmazlıkları çözmek için çok taraflı diplomasi sürecine bağlı olduklarını söyledi.

"Mevcut durumdan ABD hükümeti sorumlu"

Kenani, müzakerelerin mesaj alışverişi yoluyla eskisi gibi devam ettiğini belirterek, "ABD'nin topu İran'a atma politikası etkisiz ve faydasızdır. Mevcut durumdan ABD hükümeti sorumludur." açıklamasında bulundu.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakareci Ali Bakıri ile Avrupa Birliği (AB) Başmüzakerecisi Enrique Mora'nın görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Kenani, müzakerelerin yeri ve zamanının açıklanmamasının görüşmelerin bittiği anlamına gelmediğini söyledi.

Kenani, müzakerelerin devamına ilişkin iletişimin sürdüğünü ifade ederek, "Müzakerelerin zamanı ve yeri yakında belirlenecektir." diye konuştu.

"Önümüzdeki günlerde Tahran'a önemli ziyaretler olacak"

Kenani, önümüzdeki günlerde komşu ülke ve bölge liderlerinden Tahran'a önemli ziyaretlerin olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 19 Temmuz'da gerçekleştireceği Tahran ziyaretine değinen Kenani, üç ülke arasında çok iyi ilişkilerin olduğunu dile getirdi.

İranlı Sözcü, "Üç ülkenin ikili ve üçlü çerçevede iş birliği düzeyini artırma yönünde olumlu bir iradesi var, önümüzdeki günlerde olumlu bir ilişkiye tanık olacağız" dedi.

İran-Suudi Arabistan görüşmeleri

İran ile Suudi Arabistan arasında Irak'ın başkenti Bağdat'ta yapılan görüşmelere de değinen Kenani, sonucun umut verici olduğunu ve iki taraf arasında görüşmelerin devam etmesi yönünde bir irade bulunduğunu aktardı.

Kenani, "Önümüzdeki toplantıda somut bir adım atılmasını umuyoruz. Irak, İran ve Suudi Arabistan'ın siyasi iradesiyle bir sonraki toplantıda daha iyi şeyler göreceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İran ile Afganistan arasındaki sınır güvenliği

Kenani ayrıca İran ile Afganistan arasındaki sınır güvenliği konusuna da değindi.

İran ile Afganistan makamları arasındaki iletişimin sürdüğünü kaydeden Kenani, birkaç tur ortak sınır komitesi görüşmeleri yapıldığını ve her iki tarafın da sınır iş birliğini genişletme konusunda bir iradeye ve olumlu görüşe sahip olduğunu aktardı.

İranlı Sözcü son olarak İran-Afganistan sınır güvenliğinin, ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından da önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Avrupa Parlamentosu'ndan 'nükleer' ve 'doğalgaz' kararı

 

Fransa'da nükleer elektrik üretiminde kesintiler bekleniyor

 

İran: Nükleer görüşmelerde ABD, önceki pozisyonunu tekrarlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)