BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran: Nükleer görüşmelerde ABD, önceki pozisyonunu tekrarlıyor----

İran: Nükleer görüşmelerde ABD, önceki pozisyonunu tekrarlıyor

İran: Nükleer görüşmelerde ABD, önceki pozisyonunu tekrarlıyor
04 Temmuz 2022 - 10:02 www.finansgundem.com

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Fransız mevkidaşı Catherine Colonna ile telefonda görüşmesi yaptı. Abdullahiyan, nükleer görüşmelere ilişkin ABD'yi "önceki pozisyonunu tekrarlamak ve yeni bir yaklaşım sergilememekle" suçladı.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD ile görüşmelere dair "ABD tarafı, Doha'ya ilerlemeye dayalı, yeni bir yaklaşımları olmadan katıldı. Önceki siyasi pozisyonun tekrarlanmasını doğru bulmuyor, yeni yaklaşımların sergilenmesi gerektiğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Fars Haber Ajansına göre Tahran yönetiminin Doha'daki görüşmeleri genel itibarıyla olumlu değerlendirdiğini belirten İranlı Bakan, şöyle konuştu:

Amerika tarafının diplomatik fırsattan nasıl yararlanacağını görmek lazım. Henüz diplomasinin yolu açık. İyi ve kalıcı bir anlaşmaya varmak için biz ciddiyiz. Her zaman müzakerelerde olumlu öneri ve fikirlerimizi sunduk.

'Ülkeme yönelik yaptırımları kaldırın'

Abdullahiyan, ülkesinin verdiği sözleri yerine getirdiğini, karşı tarafın da taahhütlerini yerine getirmesini beklediklerini aktardı. Fransa Dışişleri Bakanı Colonna da görüşmelerin sürmesi ve İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Colonna, "Diyalog ve müzakere fırsatını kullanmalı ve tüm tarafları tatmin edecek bir anlaşmaya varmaya çalışmalıyız" dedi.

Nükleer müzakereler süreci

Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) anlaşmasının ilki, 2015'te BMGK'nın 5 daimi üyesi (İngiltere, ABD, Çin, Fransa, Rusya) ve Almanya ile İran arasında imzalanmıştı. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 2018'de ülkesini tek taraflı olarak anlaşmadan çekmesi sonrası İran'a yönelik ekonomik yaptırımlar tekrar uygulamaya konulmuştu. Bunun üzerine Tahran yönetimi nükleer faaliyetlerine aşamalı olarak geri dönmüştü.

KOEP'in yürürlüğe konulması için 2021'de Viyana'da tekrar başlayan görüşmeler, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'ın tabiriyle "dış etkenler" yüzünden 11 Mart'ta askıya alınmıştı. Borrell'in 25 Haziran'daki Tahran ziyaretinde, varılan anlaşmalar çerçevesinde, nükleer anlaşmanın hayata geçirilmesi kapsamındaki görüşmelerin Doha'da sürmesine karar verilmişti. ABD ve İran tarafının dolaylı görüşmeleri, 28-29 Haziran'da gerçekleştirilmişti.

Reisi: Nükleer anlaşma için İran'a yönelik suçlamalardan vazgeçin

AB, İran nükleer müzakerelerinin yarım kalmasından endişeli

İran: ABD ile yaptırımlar konusunda görüşme bu hafta olacak

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Müzakerelere yeniden başlamaya hazırız

Josep Borrell, nükleer müzakereler için İran'a gidecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)