BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran’da bir milletvekili korona virüsten öldü----

İran’da bir milletvekili korona virüsten öldü

İran’da bir milletvekili korona virüsten öldü
29 Şubat 2020 - 19:04 www.finansgundem.com

İran’da son 24 saatte hayatını kaybeden 9 kişi arasında Astane Eşrefiye Milletvekili Ramazani’nin de olduğu açıklandı.

İran'da korona virüs nedeniyle ölenlerin sayısı resmi rakamlara göre 43’e yükselirken hayatını son 24 saatte hayatını kaybeden 9 kişiden birinin de Milletvekili Dr. Muhammed Ali Ramazani olduğu bildirildi.

İran’daki son seçimlerde ülkenin kuzeyindeki Astane Eşrefiye’den milletvekili seçilen Dr. Muhammed Ali Ramazani, 4 gün önce yakalandığı korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

İran-Irak savaşının gazilerinden olan Ramazani, 13 bin 948 oyla Astane Eşrefiye milletvekili olarak seçilmişti.

Ülkede iktidar kanadı medya, Ramazani’nin ölümünün İran-Irak savaşında kimyasal silahlardan aldığı yaraya bağlarken muhalefet ölüm nedeninin kesin korona virüsü olduğunu savunudu.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de Ramazani’nin ölümünden dolayı ailesine ve Astane Eşrefiye halkına başsağlığı diledi.

“Bu dünyada hayatımı sürdüreceğime umudum kalmadı”

Bu arada bir başka milletvekili Mahmud Sadeghi de, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bu dünyada hayatımı sürdürebileceğime dair fazla umudum kalmadı” ifadelerini kullandı.

Aynı mesajda Sadeghi, İran yargısına, hapishanelerde kalan siyasi tutukluların salgından etkilenmemeleri için serbest bırakılmaları çağrısı yaptı ve salgın boyunca cezalarının geri kalanını aileleriyle birlikte geçirmelerine izin verilmesini istedi.

İran’da korona virüsü yayılıyor

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün basına yaptığı açıklamada, ülke genelinde koronavirüs salgını sebebiyle ölenlerin sayısının 34'e, vaka sayısının ise 388'e yükseldiğini belirtmişti.

Vaka sayısında en fazla artışın Tahran ve Gilan eyaletlerinde görüldüğünü aktaran Cihanpur’a göre, virüse yakalananların ortalama 50, hayatını kaybedenlerin de yaş ortalaması 60.

İran Meclisi Başkanlık Heyeti Üyesi Muhammed Ali Vekili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2 milletvekilinin korona virüse yakalanmasının ardından meclisteki 30 vekile virüs testi yapıldığını belirtti.

Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki, Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ve son olarak Cumhurbaşkanı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar'a korona virüs teşhisi konulmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)