BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran ve Belçika'dan mahkum değişimi anlaşması----

İran ve Belçika'dan mahkum değişimi anlaşması

İran ve Belçika'dan mahkum değişimi anlaşması
26 Temmuz 2022 - 16:51 www.finansgundem.com

"İran ile Belçika Krallığı Arasında Hükümlü Nakline İlişkin Anlaşma" adlı kanun tasarısı İran Bakanlar Kurulu'nca onaylanarak, karara bağlanması için Meclise gönderildi.

İran'da hükümet, Belçika ile tutuklu ve mahkum değişimine olanak tanıyan ve "terör" suçlamasıyla hapiste tutulan İranlı bir diplomatın ülkesine dönmesinin yolunu açacak anlaşmaya ilişkin kanun tasarısını onayladı.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberinde, anlaşmanın uygulanması durumunda Belçika'da terör suçlamasıyla hapse mahkum edilen İranlı diplomat Esedullah Esedi'nin ülkeye dönebileceği ifade edildi.

Ne olmuştu?

İran'ın Viyana Büyükelçiliğinde görevli diplomat Esedi, Haziran 2018'de İran'da terör örgütü kabul edilen Halkın Mücahitleri Örgütü'nün Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği bir etkinliğe saldırı planladığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

Esedi, 4 Şubat'ta Belçika'da yargılandığı bir mahkeme tarafından terör saldırısı planlamak suçlamasıyla 20 yıl hapse mahkum edilmişti.

21 Temmuz'da da Belçika Parlamentosunda onaylandı

İran, karara tepki göstermiş ve Belçika'dan Esedi'nin diplomatik statüsünü tanımasını ve kendisini serbest bırakmasını istemişti.

İki ülke arasında karşılıklı tutuklu ve mahkumların takasını öngören anlaşmayla ilgili hazırlanan tasarı, 21 Temmuz'da da Belçika Parlamentosunda onaylanmıştı.

İran: Terör saldırıları planlayan Mossad ajanlarını yakaladık

 

İran: ABD'nin iznine tabi değiliz

 

İran, Rusya ile ticarette ruble ve riyal kullanmaya başladı

 

Türkiye ile İran arasında 8 anlaşma

 

İran ve Gazprom'dan 40 milyar dolarlık mutabakat zaptı

 

İran, ABD'nin adım atmasını bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)