BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran meclisinde Kovid salgını ----

İran meclisinde Kovid salgını

İran meclisinde Kovid salgını
05 Şubat 2022 - 22:49 www.finansgundem.com

İran parlamentosunda 50'den fazla milletvekili Kovid-19'a yakalandı. Meclis geçen Nisan ayında çok sayıda milletvekilinin korona virüse yakalanması nedeniyle kapalı kalmıştı

Korona virüs salgının başında zor günler yaşayan İran’da Omikron varyantı nedeniyle yeni bir dalga daha yaşanıyor. Ülkenin 290 üyesi bulunan parlamentosundaki 50’den fazla milletvekili de Kovid-19’a yakalandı.

İran devletine bağlı YJC haber ajansına konuşan milletvekili Alirıza Salimi, meclisin bu haftaki toplantısının Kovid-19 tedbirleri uygulaması altında yapılacağını söyledi.

Geçen yıl Nisan ayında da İran parlamentosunda çok sayıda milletvekilinin Kovid-19’a yakalanması nedeniyle meclis iki hafta süreyle kapalı kalmıştı. İran’da yakalandığı korona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden milletvekilleri de oldu.

Salgında yeni bir dalganın görüldüğü İran’da resmi verilere göre son günlerde ortalama 30 bin yeni vaka görülüyor. Son 24 saatte açıklanan vaka sayısıysa 23 bin 130 oldu.

85 milyon nüfuslu ülkede resmi verilere göre bugüne dek 6,5 milyondan fazla kişi salgına yakalandı ve 132 bin 500’den fazla kişi de hayatını kaybetti. Ancak resmi verilerin haricinde İran’da çok sayıda kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Salgının ilk günlerinde başkent Tahran yakınlarında toplu mezarlar hazırlandığına dair uydu görüntüleri batılı medya kuruluşları tarafından yayımlanmıştı.

Ülkede son bilgilere göre 50 milyondan fazla kişi iki doz korona virüs aşısını olurken 19 milyonu aşkın kişi de üçüncü doz aşısını oldu.

5 Şubat Kovid-19 tablosu açıklandı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan korona virüse yakalandı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan siyasilere teşekkür

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)