BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’nin finansal düzenleyicisine yanlış beyan suçlaması----

İngiltere’nin finansal düzenleyicisine yanlış beyan suçlaması

İngiltere’nin finansal düzenleyicisine yanlış beyan suçlaması
22 Aralık 2020 - 17:44 www.finansgundem.com

İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), yatırımcılar tarafından, batık fon skandalının üzerini kapatmak için “yalan” söylemekle suçlandı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Batan yatırım fonu Connaught Income Fund yatırımcıları, İngiltere’nin finansal düzenleme kurumunun, yatırımcıların kayıpları için daha fazla tazminat ödememek için, kaybedilen 104 milyon sterlinlik miktarla ilgili “yalan” söylediğini iddia etti. 2012 yılında iflas eden fonun 2,000’e yakın yatırımcısını temsil eden Connaught Action Group, açıklamasında Finansal Yürütme Otoritesi’nin (FCA) skandalın üzerini kapatmak için, kasten ne kadar para almaları gerektiğini gizlediğini söyledi. Grup FCA’nın yakın zamanda yaptığı açıklamaların “düzeltilmesini” ve zararları, oluşan kayıpları ve fırsat maliyetlerini telafi etmek için ödenmemiş olan 24 milyon sterlinin ödenmesini talep ediyor.

Eğer FCA taleplere yanıt vermezse, grup finansal düzenleme kurumunun yeni yöneticisi Nikhil Rathi ve Başkan Charles Randell’e yönelik hukuki işlem başlatacağını söyledi. Geçtiğimiz hafta Connaught’un iflasına yönelik gerçekleştirilen bir araştırmada, dava vekili Raj Parker, “fonla ilişkili kişilerin ve kurumların düzenlemesi uygun ya da etkili değildi” dedi. Bu düzenlemelerde FCA’nın “fonda yer alan yatırımcıları korumak adına daha etkili bir şekilde hareket edebileceği” söyledi.

Yatırımcılar bu yeni bulgunun, yatırımcıların toplamda 104 milyon sterlini bulan kayıplarının telafi ödemelerinin yeniden düzenlenmesini gerektireceğine inanıyor. Connaught raporunun yayınlandığı gün, mini tahvil ihraç eden batık kuruluş London Capital and Finance’le ilgili de benzer bir ödeme planı çıkarıldı. Ancak FCA Parker’ın raporuna yönelik yaptığı açıklamada, fonun “tahmini 79 milyon sterlin civarında toplam kayıp” yarattığını söyledi. Açıklamasının devamında, önceden oluşturulan bir ödeme planıyla “yatırımcıların 80 milyon sterlinden fazla tazminat aldığını” söyledi.

Financial Times’ın haberine göre, FCA’nın hesaplamasında yer alan, 79 milyon sterlinlik miktar, fonun orijinal yöneticisi Capita Financial Managers’ın oluşturduğu bir ödeme planının hedeflerini yansıtıyor

Bu ödeme planı yatırımcılara elde ettikleri getiriler ya da temettüler hariç, ana paralarını gerçi vermeyi hedefliyordu. Ancak Connaught Action Group ısrarla bu anaparanın, fonun defterlerinde kayıtlı olan 104 milyon sterlin olduğunu iddia etti. Aynı zamanda bu anaparadan elde edilen herhangi bir getirinin de, yapılacak ödemeden düşülmesini kabul etmediğini açıkladı.

Grup FCA’nın yatırımcıların eksiksiz ödeme aldığını söyleyerek, kamuyu yanılttığını öne sürdü. Grup lideri Mark Bishop, “FCA’nın, Connaught yatırımcılarının yalnızca 79 milyon sterlin kaybettiği yönündeki açıklaması bil yalan” dedi. Açıklamasının devamında, “elde edilen getirileri bu miktardan düşemezler bu bizim ana paramızın bir parçası. Gelir olarak ödendi ve gelir olarak vergilendirildi” ifadelerini kullandı. 

Henüz ödenmemiş olan 24 milyon sterlinlik sermayeye ek olarak, grup Connaught iflas ettiğinde yaşadıkları faiz kaybını ve sermayelerine ulaşamamış ve yatırım yapamamış olmalarından kaynaklanan fırsat kaybının telafisini talep ediyor.

FCA yatırımcıları yanlış yönlendirdiği konusundaki iddiaları yalanladı ve yatırımcılara ödenmesi gereken miktarın, daha önceden detaylı bir şekilde açıklandığını söyledi. FCA sözcüsü, “Capita’dan kaynaklanan telafi ödemelerine olan yaklaşımımızı açıkça belirttik” dedi ve ödemenin amacının, fonun yatırımcılarına ana paralarını geri vermek olduğunu söyledi. Aynı zamanda ödemelere %0,52’lik bir faiz oranı uygulandığı da bildirildi.

AB: İngiltere'ye gitmeyin!

 

İngiliz ajanları evden çalışmanın alternatifini arıyor

 

Allianz CEO’su: Fintekler için daha katı kurallar gelmeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)