BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere’nin Brexit’ten fayda görmesi uzun yıllar alacak----

İngiltere’nin Brexit’ten fayda görmesi uzun yıllar alacak

İngiltere’nin Brexit’ten fayda görmesi uzun yıllar alacak
18 Ocak 2021 - 14:45 www.finansgundem.com

AB ile İngiltere arasında finansal hizmetler sektöründe Aralık ayında çözülemeyen sorunlar için ikinci müzakere süreci başlıyor. Uzmanlara göre İngiltere’nin Brexit’ten fayda sağlaması için yıllar geçmesi gerekiyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

3 trilyon dolardan fazla varlığı yöneten varlık danışmanlığı şirketi State Street Golbal Advisors İngiltere’nin Brexit’in herhangi bir faydasını görebilmesi için yıllar geçmesi gerektiği konusunda uyardı. Varlık danışmanlığı şirketi İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasında en fazla dikkat edilmesi noktanın halen finansal hizmetler sektörü olduğuna dikkat çekti.

İngiltere Maliye Bakanlığı ile Avrupa Komisyonu arasında 24 Aralık’ta imzalanan Brexit anlaşmasının ardından Londra finans şirketlerinin AB’ye erişimi için herhangi bir madde bulunmaması dikkat çekmişti. Finansal hizmetler sektörüne ilişkin piyasa düzeni çözümü oluşturma amaçlı görüşmeler bu hafta başladı. Aralık ayı anlaşmasında finansal hizmetlerle ilgili ayrı bir anlaşmanın Mart ayına kadar hazırlanacağı mutabakatına varılmıştı.

Financial News’İn haberine göre State Street Global Advisors’ın Politika Araştırmaları Başkanı Elliot Hentoy, Aralık ayında bir anlaşmanın imzalanmasına rağmen birçok sorunun halen ortada olduğunu belirtti.

Hentoy açıklamasında, “Şu anda Brexit’in İngiltere ekonomisindeki etkisi el frenini indirmeden otomobil sürmeye benziyor” dedi.

Finans uzmanı, “Finansal hizmetler sektörü sert bir Brexit’e yıllardır hazırlanmasına rağmen şimdi birbiri ardına gelen birçok soruna dönüştüğünü görüyoruz” ifadelerini kullanarak Avrupa’yla olan denklik konusu, türev işlemleri ve finansal sistemlerdeki diğer birçok alanda Brexit’in neden olduğu benzeri görülmemiş sorunlarla karşılaşıldığını belirtti.

Üzerinde hala karara varılamayan konulardan biri de İngiltere firmalarının AB Ortak Pazarı’na girişine ilişkin denklik sorunu. Buna karşın Londra’da faaliyet gösteren borsacılar ve bankacılar anlaşmasız Brexit senaryosuna ilişkin etkin bir şekilde çalışıyorlar. Hatta bazıları geçici olarak yasaların kenarından dolaştıklarını dahi itiraf ediyorlar.

Özellikle varlık yöneticileri, Londra merkezli portföy yöneticilerinin kıtadaki yerleşik fonlara yönelik yatırımların denetlemesine olanak sağlayan bir dizi hüküm oluşturacak Brexit sonrası delegasyon modelinde yapılacak potansiyel değişikliklerle ilgili endişelerini dile getiriyorlar.

Avrupa Komisyonu şu anda Alternatif Yatırım Fonu Yöneticileri Yönergesi’nin genel bir özeti üzerinde danışmanlık yaparak, bazı kısıtlayıcı heyet hükümlerinin AB dışında bulunan fon yöneticileri tarafından denetlenen en popüler yatırım fonlarından bazılarını yöneten düzenleyici rejimin genişletilip genişletilmeyeceğini sorguluyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Legal & General Investment Management'ın Baş Yatırım Sorumlusu Sonja Laud Kasım ayında verdiği bir demeçte, "Varlık yönetimi sektörüyle ilgili sorun delegasyon ve pasaport konseptiyle beklenenden çok daha fazla bağlantılıdır. Eğer bu gözden geçilecek ya da potansiyel olarak değiştirilecek olursa bu durum çok daha büyük sorunlara yol açabilir" görüşlerine yer vermişti.

Hentov, Bu yıl İngiltere ekonomisinin Kasım ayında %2,6 oranında küçülmesine katkıda bulunan korona virüs kısıtlamalarının yeniden başlamasına ek olarak, Brexit'in bir sürükleyici etki yarattığı konusunda uyardı.

State Street Golbal Advisors’ın üst düzey yöneticisi açıklamasında, “Gerçekten de Margaret Thatcher iktidara geldiğinden bu yana, son beş yıl İngiltere ekonomisinin Avrupa'dan daha yavaş büyüdüğü en uzun dönem oldu. Bu Brexit düzenlemelerinin bazı faktörlerinin halihazırda devreye girdiğini gösteriyor. Piyasa düzenlemesindeki farklılıkların birkaç yıl içerisinde belirli sektörleri İngiltere’ye daha fazla yatırım yapmak ve avantaj sağlamak konusunda teşvik edeceğini bazı olumlu çıktıları göreceğiz ve İngiltere ekonomisi yeni gerçekliğe uzun yıllar sonrasında uyum sağlayacaktır” dedi.

Londra finans sektöründe iş kalmadı

 

Küresel kredi piyasalarında tehlikeli denge

 

İngiltere'de hastanelere 30 saniyede bir korona virüs hastası geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)