BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'den Yunanistan açıklaması----

İngiltere'den Yunanistan açıklaması

İngiltere'den Yunanistan açıklaması
14 Temmuz 2015 - 21:32 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Osborne: "Britanyalı vergi mükelleflerinin Yunan anlaşması için kuyrukta olacağı düşüncesi son derece başarısız."

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin katkıları ile oluşturulan Avrupa Finansal İstikrar Mekanizmasının (ESM), Yunanistan’a köprü finansman sağlamak için kullanılamayacağını söyledi.

İngiltere Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Osborne, “Çok net olarak söylüyorum. İngiltere Avro Birliği içerisinde değil. Bu yüzden Britanyalı vergi mükelleflerinin Yunan anlaşması için kuyrukta olacağı düşüncesi son derece başarısız” değerlendirmesini yaptı.

Avro Bölgesi'nin, Yunanistan’a ilişkin sorunun çözümünde kendi kaynaklarını kullanması gerektiğine işaret eden Osborne, “Avro Bölgesi’nin kendi hesabını ödemesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

İngiliz basınında yer alan haberlerde İngiltere Başbakanı David Cameron’ın da AB fonlarındaki İngiltere’nin katkısının, Yunanistan’a acil likidite sağlanması için kullanılamayacağını belirttiği kaydedildi.

İngiltere daha önce Avrupa İstikrar Mekanizması, 2010 yılında İrlanda ve Portekiz’e yardım etmek için kullanılmasının ardından fonun, Avro Bölgesi’ndeki ülkelerin kurtarılması için bir daha kullanılmamasını istemişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)