BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'den daha hızlı faiz artırımı gelebilir----

İngiltere'den daha hızlı faiz artırımı gelebilir

İngiltere'den daha hızlı faiz artırımı gelebilir
20 Haziran 2022 - 16:24 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası'ndan Catherine Mann yaptığı açıklamada, "İngiliz sterlininde değer kaybı daha hızlı faiz artırımını gerektirebilir" dedi.

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Catherine Mann, Fed'in para politikasını sıkılaştırmasının İngiltere ekonomisi üzerinde dezenflasyonist değil, enflasyonist bir etki yaptığını söyledi.

İngiltere'de fiyat seviyesini zıplatan Fed politika şokuna zamanında reaksiyon verilmesinin önemli olduğunu belirten Mann, İngiliz sterlininde değer kaybının İngiltere'de enflasyonist baskıları artırdığı ortamda BOE'nin faizleri şu ana kadar olduğundan daha hızlı artırmasının gerekebileceğini vurguladı.

"Benim görüşüme göre, daha güçlü bir politika adımı, hali hazırda sterlinde değer kaybının yol açtığı ithal enflasyonun etkisiyle yurt içi enflasyonun daha da yükselmesi riskini azaltır" diye konuşan Mann, 50 baz puanlık bir faiz artırımının zayıf GBP'nin yurt içi enflasyonun artmasını engelleyeceğini belirtti.

Mann, BoE'nin geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda 2 üye ile birlikte politika faizinin 25 değil 50 baz puan artırılması yönünde oy kullanmıştı.

Lagarde: Temmuz ayında faiz artırma niyetindeyiz

 

İngiltere'de hükümet resesyon beklemiyor

 

İngiltere Merkez Bankası Faiz oranını yükseltti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)