BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de üniversite çalışanları greve gidiyor!----

İngiltere'de üniversite çalışanları greve gidiyor!

İngiltere'de üniversite çalışanları greve gidiyor!
09 Kasım 2022 - 02:51 www.finansgundem.com

İngiltere'de 70 binden fazla üniversite çalışanı, maaş, emeklilik ve çalışma koşullarındaki anlaşmazlık nedeniyle 3 gün iş bırakma kararı aldı.

İngiltere'de 70 binden fazla üniversite personeli, aldığı 3 gün iş bırakma kararıyla gündemde.

Üniversite ve Kolej Sendikasından (UCU) konuya ilişkin yapılan açıklamada, 150 üniversitede 70 binden fazla öğretim üyesi ve personelin, 24, 25 ve 30 Kasım olmak üzere 3 gün grev yapacağı duyuruldu.

Sendikanın talebinin, çalışanların hayat pahalılığı kriziyle başa çıkabilmesi için makul ücret artışı ve güvencesiz sözleşmelere son verilmesi olduğu vurgulandı. Öte yandan enflasyonun yüzde 10'u geçtiği ülkede, çalışanlara yüzde 3 zam teklifini kabul etmeyecekleri bildirildi.

Açıklamada, işverenlerin hızlı hareket etmesi ve iyileştirilmiş teklifler sunması durumunda meydana gelebilecek aksaklıkların engellenebileceği ifade edildi.

Ulusal Öğrenciler Birliği (NUS) sendikanın grev kararını desteklediklerini duyurdu.

Enflasyonun altındaki maaş zammı teklifleri greve götürdü


İngiltere'de enflasyon, enerji ve gıda fiyatları giderek yükselirken, eylülde yıllık yüzde 10,1 ile son 40 yılın zirvesine ulaştı.

Son yılların en yüksek enflasyonu yaşanan İngiltere'de, enflasyon altında teklif edilen maaş zamları yüzünden farklı sektörlerde pek çok işçi sendikası toplu grev kararları aldı.

İş bırakma kararı alanlar arasında metro çalışanları, otobüs şoförleri ve UBER sürücüleri, öğretmenler, liman işçileri, ceza avukatları, sağlık çalışanları, temizlik işçileri, havacılık ve posta servisi çalışanları yer alıyor.

Hemşireler de ilk kez grev yapmaya hazırlanıyor

Grev kararlarının yanı sıra hayat pahalılığı ve kemer sıkma politikalarını protesto eden binlerce kişi de başkent Londra başta olmak üzere ülke genelinde gösteriler düzenliyor. 

İngiltere'de market enflasyonunda yeni rekor

 

Almanya'da emekli maaşlarına zam enflasyonun altında olabilir

 

Fed: ABD'de enflasyon gittikçe yükseliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)