BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed: ABD'de enflasyon gittikçe yükseliyor----

Fed: ABD'de enflasyon gittikçe yükseliyor

Fed: ABD'de enflasyon gittikçe yükseliyor
05 Kasım 2022 - 01:32 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed), 6 aylık ekonomik görünümün zayıfladığını ve ülkede enflasyonun "kabul edilemez" derecede yüksek seyretmeye devam ettiğini bildirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikan finansal sistemindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmeleri içeren Finansal İstikrar Raporu'nun Kasım 2022 sayısını yayımladı.

Raporda, mayıs ayından beri ekonomik görünümün zayıfladığı ve görünüme ilişkin belirsizliğin yüksek kalmaya devam ettiği belirtildi.

Fed raporu, "Enflasyon ABD'de kabul edilemez derecede yüksek seyretmeye devam ediyor ve diğer birçok ülkede de yüksek." değerlendirmesinde bulundu.

Raporda ayrıca Fed de dahil olmak üzere dünya genelindeki merkez bankalarının para politikasında sıkılaşmaya gittiğine işaret edilerek, daha zayıf bir görünümün, yüksek faiz oranlarının ve artan belirsizliğin finansal koşullarda önemli orandaki sıkılaşmaya katkı sağladığı aktarıldı.

Öte yandan, söz konusu gelişmelerin ve gelecek şokların, varlık değerlemeleri, hane halkı ve işletmeler tarafından borçlanma, finansal sektör kaldıracı ve fonlama riskleriyle ilgili kırılganlıklarla artma potansiyeline sahip olduğu da ifade edildi.

Raporda kötüleşen ekonomik görünümün ve yüksek faiz oranlarının şirket değerlemelerini düşürdüğü, gayrimenkul değerlemelerinin yüksek kalmaya devam ettiği açıklanırken; piyasalarda oynaklığın yüksek olduğu bir dönemde tahvil faizlerinin arttığı kaydedilerek "Yüksek seviyelerdeki değerlemelerle, konut fiyatları şoklara karşı özellikle hassas olabilir." denildi.

Lael Brainard raporu değerlendirdi

Öte yandan Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, altı ay boyunca hane halkı ve işletmelerin borçlanmasının genel olarak istikrarlı bir seyir izlediğini ve toplamda hane halkı ve işletmelerin artan Faiz oranlarına rağmen borç servisini karşılama kabiliyetini sürdürdüğünü belirtti.

Brainard, raporda belirtilen risklere karşı dikkatli olmanın ve finansal sistemin dayanıklılığını desteklemek için yerel ve uluslararası düzenleyicilerle birlikte çalışmanın önemli olduğunu vurguladı.

Günümüzün hızlı eş zamanlı küresel para politikası sıkılaşmasının, yüksek enflasyonun ve pandemi ile savaşla ilişkili yüksek belirsizlik ortamının, bir şokun kırılganlıkların artmasına yol açma riskini artırdığını ifade etti. 

Fed'in ulaşacağı nihai faiz oranına yönelik tahminler revize edildi

 

Borsa uzmanları FED kararını nasıl yorumladı?

 

FED sonrası borsaların 4 kritik gündemi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)