BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de tarihi gün... Kral Charles tacını giydi----

İngiltere'de tarihi gün... Kral Charles tacını giydi

İngiltere'de tarihi gün... Kral Charles tacını giydi
06 Mayıs 2023 - 14:15 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz eylül ayında annesi Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından Kral Charles resmen Kral oldu. Başkent Londra'daki tarihi Westminster Abbey Kilisesi'nde gerçekleşen törende Kral Charles taç giydi

İngiltere'de tam 73 yıl sonra taç giyme töreni düzenlendi. İngiltere Kralı 3. Charles, başkent Londra'daki tarihi Westminster Abbey Kilisesi'nde düzenlenen dini törenle taç giydi, yemin etti. 

Tarihi kilisede ilk önce ayinin yapıldığı seremoni, Kral ve taç giyme törenine katılacak Kraliyet ailesi üyeleri ile görevlilerin saat 11.00'de kiliseye girmesiyle başladı.

Kral'ın girişte tarihte ilk kez sesli olarak dua ettiği ayini, İngiltere Kilisesi'nin ruhani lideri Canterbury Başpiskoposu Justin Welby yönetti.

Kudüs'ten gelen yağla kutsandı

Tanıma, yemin, kutsama, taç giyme ve kuşanma, tahta çıkma ve bağlılık bildirme isimli 5 bölümden oluşan ayinde Kral Charles, Kudüs'ten getirilen kutsal yağla kutsandı.

Canterbury Başpiskoposu Welby tarafından törende Aziz Edward Tacı takılan Charles için önce Welby, ardından da kilisedeki davetliler, "Tanrı kralı korusun." diyerek dua etti.

Yaklaşık 2,5 kilo ağırlığındaki tacın katedralin dışına çıkarılması yasak olduğu için buradan sonraki noktada ise başka bir taç devreye girdi.

3. Charles, yaklaşık 1,5 saat süren törende Aziz Edward Tacı'nın yerine imparatorluk tacını, Kraliyet kaftanı ve pelerininin yerine ise imparatorluk kaftanını giydi.

Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninde Kraliyet ailesi üyelerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından devlet başkanları, ünlü isimler ve hayır kurumu temsilcilerinin bulunduğu 2 bin 200'den fazla davetli yer aldı.


Sekiz at tarafından çekilen bu araba 1831'den bu yana her taç giyme töreninde kullanıldı.

Kral Charles Westminster Abbey Kilisesi'nden ayrıldı

Kral 3. Charles taç giyme töreninin ardından Westminster Abbey Kilisesi'nden ayrıldı.

Anglikan Kilisesi'nin başındaki Canterbury Başpiskoposu tarafından yönetilen ayinin ardından Kral Charles ve korteji yeniden Buckingham Sarayı'na doğru yola çıktı.

Saraya dönüşte Kral ve Kraliçe'ye eşlik eden tören alayı sabahki alaydan daha büyük ve Kral ile Kraliçe geçit töreninde bu kez Altın Devlet Arabası'nda boy gösterdi. 

Kraliyet ailesi taç giyme töreni sonrası Buckingham Sarayı'nın balkonundan halkı selamladı. Sarayın önünde büyük bir kalabalık görüldü.

Balkonda Kral 3. Charles ve Konsort Kraliçe Camilla'nın yanı sıra Prens Wiliams ve ailesi de yer aldı.

Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar Kral ve Kraliçe'yi selamlamak üzere Buckingham Sarayı semalarında geçit töreni yaptı.

Prens Harry balkona çıkmadı

Bugün gerçekleşen taç giyme törenine katılan Prens Harry’nin monarşi kıyafetlerini giymediği göze çarparken sonrasında da Buckingham Sarayı’nın balkonunda halkı selamlamaya katılmadı.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katıldı

Kral 3. Charles'ın taç giyme törenine Türkiye'yi temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katıldı.

Oktay tören sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "İngiltere Kralı 3. Charles’ın Taç Giyme Töreni’ne katıldık. Kral 3. Charles’a, Kraliyet ailesi, Birleşik Krallık halkı ve hükümetine tebriklerimi sunuyor, yeni dönemde Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin daha da güçleneceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Von der Leyen: Taç giyme töreni İngiliz monarşisinin gücünün kanıtıdır

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Taç giyme töreni İngiliz monarşisinin kalıcı gücünün bir kanıtıdır. Devamlılık ve istikrar sembolüdür. Kral 3. Charles ve Kraliçe Camilla'yı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden tebriklerini iletti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden Kral ve Konsort Kraliçe'yi taç giyme törenleri dolayısıyla kutladı.

Joe Biden'ın katılmadığı taç giyme töreninde First Lady Jill Biden hazır bulundu.

Charles Schwab: Kolay para dönemi bankacılık kriziyle sona erdi

İngiltere Kralı Charles'a yumurta fırlatan gencin cezası belli oldu

Kral 3. Charles’ın taç giyme töreni davetiyesi ortaya çıktı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)