BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKral 3. Charles’ın taç giyme töreni davetiyesi ortaya çıktı----

Kral 3. Charles’ın taç giyme töreni davetiyesi ortaya çıktı

Kral 3. Charles’ın taç giyme töreni davetiyesi ortaya çıktı
05 Nisan 2023 - 13:44 www.finansgundem.com

3. Charles’ın 6 Mayıs’ta yapılacak ‘taç giyme törenine’ katılacak kişilere gönderilecek davetiye dün kamuya tanıtıldı. Davetiyede Camilla’nın unvanının ‘Kraliçe’ olarak yazılması dikkat çekti.

İngiltere Kralı 3. Charles’ın 6 Mayıs’ta başkent Londra’daki Westminster Abbey’de yapılacak Taç Giyme Töreni için basılan davetiyeler, Buckhingham Sarayı tarafından dün kamuya tanıtıldı. 2 bin adet basılacak davetiyede, İngiliz folklorundan ‘yeni hükümdarlığı yansıtması için bahar ve yeniden doğuşun simgesi kadim bir figür olan Yeşil Adam figürü’ içerdiği görüldü.

Ülkedeki çayırlarda yetişen çiçeklerle bezeli davetiyede ayrıca Kral 3. Charles’ın eşi olduğu için ‘Kraliçe Eş’ (consort) unvanı taşıyan Camilla’nın sadece ‘Kraliçe’ unvanı ile yazıldığı dikkat çekti. Kraliyet arşivlerinden en eski taç giyme davetiyesinin fotoğrafı da paylaşılarak “Kraliyet Arşivlerindeki en eski taç giyme töreni davetiyesi, 22 Eylül 1761'de gerçekleşen Kral George III ve Kraliçe Charlotte'un taç giyme töreni içindir” denildi.

Kral Charles'tan kendisine bir günlük sokağa çıkma yasağı

 

Kral Charles, babasının "Edinburgh Dükü" unvanını kardeşine verdi

 

Kral 3. Charles’ın taç giyme töreni protesto edilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)