BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de perakende satışlarda artış düştü----

İngiltere'de perakende satışlarda artış düştü

İngiltere'de perakende satışlarda artış düştü
06 Şubat 2024 - 08:08 www.finansgundem.com

İngiltere'de perakende satışlarda artış ocak ayında aralık ayının gerisinde kaldı

İngiliz perakendeciler, alışveriş yapanların harcama konusunda temkinli davranması nedeniyle ocak ayında satışların durgun olduğunu bildirdiler.

Britanla Perakende Konsorsiyumu (BRC), tüketici harcamalarının ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre %1,2 arttığını, ancak enflasyon hesaba katıldıktan sonra alımlarda bir düşüş olduğunu ve aralık ayındaki %1,7'lik artışın altında kaldığını söyledi.

KPMG İngiltere Tüketici Piyasaları, Eğlence ve Perakende Başkanı Linda Ellett, "Yeni bir yıl olabilir, ancak düşük tüketici güveninin etkisi devam ediyor" dedi.

Ellett, geçen ay iki fırtına da dahil olmak üzere kötü hava koşullarının alışveriş yapanların mağazalara gitme cesaretini kırdığını söyledi.

İngiliz tüketiciler yüksek enflasyon ve borçlanma maliyetleriyle mücadele etmek zorunda kaldı ve bu da ekonomiyi 2023'ün ikinci yarısında sığ bir resesyona itebilir.

Ellett, İran'a bağlı Husi isyancıların Kızıldeniz ve çevresindeki gemilere yönelik saldırılarının ardından tedarik konusundaki belirsizliğin önümüzdeki aylarda perakendeciler üzerinde daha fazla baskı yaratabileceğini vurguladı.

İngiltere’de hizmet sektörü PMI 8 ayın zirvesinde

 

İngiltere'de işsizlik oranı beklentilerin altında

 

İngiltere'de işletme güveni 2 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)