BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de işletme güveni 2 yılın zirvesinde----

İngiltere'de işletme güveni 2 yılın zirvesinde

İngiltere'de işletme güveni 2 yılın zirvesinde
31 Ocak 2024 - 07:55 www.finansgundem.com

İngiltere'de işletmeler, 2024 yılına yaklaşık son iki yılın en yüksek güven seviyesiyle başladı.

Çarşamba günü yayınlanan bir ankete göre, İngiliz işletmeleri 2024 yılına yaklaşık iki yılın en yüksek güven seviyesiyle başladı.

Lloyds Bank İş Barometresi bu ay dokuz puanlık bir artışla %44'e yükselerek Şubat 2022'den bu yana en güçlü seviyesine ulaştı.

Lloyds Bank Ticari Bankacılık Kıdemli Ekonomisti Hann-Ju Ho, zayıflayan enflasyon ve faiz indirimi umutlarının endeksi Ocak ayı için 2016'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkardığını söyledi.

Hann-Ju Mo, "Devam eden jeopolitik sorunlar ve ufukta görünen genel seçimlerle birlikte, işletmeler bunları risk radarlarına almış olacak ve ticari beklentileri üzerindeki olası etkilere hazırlanmak için çalışacaklardır. Ayrıca, tüm şirketlerin yarısı önümüzdeki yıl personel sayısını artırmayı planladıklarını söylüyor. Buna ve nisan ayında yürürlüğe girecek olan asgari ücret değişikliklerine rağmen, geçen ayki artışın ardından personel ücretlerine ilişkin beklentiler geriledi" diye konuştu.

Personel alımı planları aralık ayına göre dört puan artarak %33'e yükselirken, ücret beklentileri geriledi ve önümüzdeki 12 ay içinde ücretleri %4 veya daha fazla artırmayı bekleyen firmaların oranı son beş ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Lloyds'un açıklamasına göre şirketler, Haziran 2022'den bu yana ilk kez üst üste ikinci ay için fiyatlarını artırma planlarını geri çektiler.

BoE'nin perşembe günü borçlanma maliyetlerini 2008'den bu yana en yüksek seviyede tutması bekleniyor ancak yatırımcılar, ekonomistler ve işletmeler 2024'te faiz indirimlerinin gelebileceğine dair herhangi bir işaret olup olmadığını izleyecekler.

İngiltere'de mortgage onayları 7 ayın zirvesinde

 

İngiltere'de ekonomik aktivite 7 ayın zirvesinde

 

İngiltere'de işletme ölüm oranında tarihi seviyeler

 

İngiltere'de işletmelerin ekonomiye güveni azaldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)