BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de orta vadeli bütçe planı daha erken açıklanabilir----

İngiltere'de orta vadeli bütçe planı daha erken açıklanabilir

İngiltere'de orta vadeli bütçe planı daha erken açıklanabilir
04 Ekim 2022 - 08:17 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng, 23 Kasım'da açıklayacağını duyurduğu orta vadeli bütçe planını öne çekmeye hazırlanıyor.

Dün İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, önceki hafta açıkladığı "mini bütçe"de yer alan gelir vergisinin yüzde 45 olan en üst diliminin kaldırılması planından vazgeçileceğini duyurmuştu.

Kwarteng gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Liz Truss ile birlikte yaptıkları değerlendirmenin ardından yüzde 45 oranını kaldırma planında ilerlememenin en iyi yol olduğuna karar verdiklerini söyledi. 

Bu gelişmelerin yanı sıra Kwarteng, 23 Kasım'da açıklayacağını duyurduğu orta vadeli bütçe planını öne çekmeye hazırlanıyor. 

Financial Times'in haberine göre Kwarteng, Muhafazakar Parti'nin yıllık kongresinde yaptığı konuşmada, Bütçe Sorumluluk Ofisi'nin yayınlayacağı tahminlerden "kısa süre" sonra kamu borcunun azaltılmasına yönelik planlarını daha detaylı olarak duyuracağını ifade etti.

İngiliz hükümetinden kaynaklar da Bütçe Sorumluluk Ofisi ne kadar çabuk davranısa hükümetin de orta vadeli bütçe planını açıklamak konusunda o kadar hızlı davranacağını ifade ettiler.

Avam Kamarası Hazine Komitesi Başkanı Mel Stride, mali planın açıklanmasının öne çekilmesinin piyasaların yatışmasına ve faizler üzerindeki yukarı yönlü baskının azalmasına yardım edeceğini savundu.

İngiliz hükümeti vergi planında geri adım attı

 

Mann: Zayıf para birimi İngiltere'de faizi etkiliyor

 

İngiltere MB'den Credit Suisse'ye yakın takip

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)