BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de milyonlarca kişi ek işte çalışmaya başladı----

İngiltere'de milyonlarca kişi ek işte çalışmaya başladı

İngiltere'de milyonlarca kişi ek işte çalışmaya başladı
27 Eylül 2022 - 15:06 www.finansgundem.com

İngiltere’de Royal London adlı sigorta şirketinin ağustos sonunda dört bin kişiyle yaptığı araştırmaya göre milyonlarca kişi, hayat pahalılığı yüzünden ikinci işlerde çalışmaya başladı.

Araştırma, çalışan nüfusun yüzde 16’sının bir ya da daha fazla ek işte çalıştığını ortaya koyuyor. Bu, 5,2 milyon kişinin ek iş yapması anlamına geliyor.

Çalışmaya göre halihazırda tek işte çalışanların yüzde 36’sı da (Yaklaşık 10 milyon kişi) ikinci bir işte çalışmayı planlıyor.

Ek işte çalışanların sayısı 1,2 milyon

Royal London'un araştırmasında ulaştığı bu oranların Ulusal İstatistik Dairesi’nin (ONS) verilerinden çok yüksek olması dikkate değer. ONS’ye göre ülkede ek işte çalışanların sayısı 1,2 milyon. Bununla birlikte ONS verileri son iki yılda ek iş yapanların oranının arttığını gösteriyor.  

Araştırma, ayrıca tam zamanlı işlerde çalışanların yüzde 28’inin haftada 48 saat çalıştığına dikkat çekiyor. Katılanların yaklaşık beşte biri de haftalık mesailerinin 56 saate kadar çıktığını ifade ediyor.

Yıllık enflasyon yüzde 9,9

Ülkede, ağustos itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 9,9. Gıda ve enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle ülkede hayat pahalılığı son 40 yılın en yüksek seviyesinde.

Birçok sektörde maaş artışları enflasyon oranının altında kaldı.

'Faturalar kabarmaya devam ediyor'

Şirket uzmanlarından Sara Pennells, “Birçok ailenin altı aydan beri; hayat pahalılığın başladığı dönemden beri harcamalarını kıstığını biliyoruz. Ama faturalar kabarmaya devam ediyor. Birçok kişi çalışabildikleri kadar çalışmasına rağmen iki yakasını bir araya getiremiyor. İnanılmaz derecede zor bir kış görebiliriz” açıklamasını yaptı.

Hükümet, iki yıl süreyle gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışa sınırlama getirmişti.

BBC Türkçe'nin haberine göre Pennells, bunun bir ölçüde rahatlama getirecek olmasına karşın, tüm kesimlerin geçim endişesi yaşadığına değinerek “Sadece 10 yetişkinden biri, pahalılıkla baş edebileceğini söylüyor” dedi.

Bostic: İngiltere'deki gelişmeler ekonomik gerilimi artırabilir

İşçi Partisi İngiltere'yi nasıl süper güç yapacak?

İngiltere hükümetinin yeni planları

Sterlindeki tarihi düşüş sonrası gözler İngiltere MB'ye çevrildi

İngiltere'de faiz 15 yılın zirvesine çıkabilir

İngiltere'de konut fiyatları yükseliyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)