BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBostic: İngiltere'deki gelişmeler ekonomik gerilimi artırabilir----

Bostic: İngiltere'deki gelişmeler ekonomik gerilimi artırabilir

Bostic: İngiltere'deki gelişmeler ekonomik gerilimi artırabilir
27 Eylül 2022 - 08:23 www.finansgundem.com

Bostic, İngiltere'de yaşanan gelişmelerin Avrupa ve ABD'de daha büyük bir ekonomik gerilime yol açabileceğini vurguladı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, İngiltere'de yeni hükümetin mali planlarının sterlinde hızlı satışları tetiklediğini ve bu satışların İngiltere ekonomisinin yönü konusunda artan belirsizlikleri yansıttığını bildirdi. 

Washington Post gazetesine konuşan Bostic, "İngiltere'de önerilen bütçe planına reaksiyon gerçek bir endişe ve ekonomiye yeni belirsizlikler ekleyeceğinden korkuyoruz. Burada asıl soru, yaşanan gelişmenin Avrupa ekonomisinde er geç yaşanacak bir zayıflama olup olmayacağı, bu ABD ekonomisinin nasıl performans göstereceğine konusunda önemli bir nokta" dedi.

Fed'in İngiltere'de yaşanan gelişmelere yanıt verip vermeyeceği konusunda herhangi bir işaret ortaya koymayan Bostic, Fed'in odak noktasının ABD'de enflasyonu kontrol altına almak olmaya devam edeceğini vurguladı. Bostic, "Bunu gerçekleştirene kadar tüm piyasalarda çok daha fazla oynaklık göreceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

ECB üyesinden enflasyon açıklaması

 

Mester: Yüksek enflasyona karşı agresif şekilde hareket etmek daha iyi

 

Kanada Merkez Bankası Başkanı: Faizler artmalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)