BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de kamu çalışanlarının ücretlerine 20 yılın en büyük artışı----

İngiltere'de kamu çalışanlarının ücretlerine 20 yılın en büyük artışı

İngiltere'de kamu çalışanlarının ücretlerine 20 yılın en büyük artışı
20 Temmuz 2022 - 08:00 www.finansgundem.com

İngiltere kamu çalışanlarının ücretlerine son 20 yılın en büyük artışını yaptı, ancak artış enflasyonun çok gerisinde kaldı

İngiltere kamu çalışanlarının ücretlerine neredeyse son 20 yılın en büyük artışını yaptı. Ancak yapılan ücret artışı 40 yılın zirvesindeki enflasyonun çok gerisinde kaldı.

Maliye Bakanı Zahawi, kamu sektörü çalışanlarının ücretlerinde sağlanan artışın enflasyonu azdırmayacağını belirtirken, enflasyon ile mücadelenin "ahlaki bir zorunluluk" olduğunu ifade etti.

2 milyondan fazla kamu çalışanının ücretlerini yüzde 4-5 arasında artıran İngiltere'de enflasyon yüzde 9'un üzerinde.

Yapılan açıklamalara göre, İngiltere ve Galler'de polislerin ücretlerine yüzde 5 artış yapıldı. Polisler yıllık 1900 GBP ücret artışı alacaklar.

Britanya Ulusal Sağlık Hizmetleri bünyesindeki 1 milyondan fazla sağlık çalışanının ücretleri ise yüzde 4,5 ile 9,3 arasında artırıldı.

NHS'nin verdiği bilgeye göre doktor ve dişçilerin ücretlerine yüzde 4,5 artış yapılırken hemşireler ve paramediklerle ise en az 1400 GBP ücret artışı sağlandı. Bu en düşük ücretli hemşire, paramedik ve hasta bakıcıların ücretlerinde yüzde 9,3 artış anlamına geliyor.

Londra dışında göreve yeni başlayacak öğretmenlerin başlangıç ücretlerine yüzde 8,9 artış yapılırken, geri kalan öğretmenlerin ücretlerinde artış yüzde 5-8 arasında belirlendi.

Yargı sisteminde, adliyelerde çalışanların ücretmlerinde yüzde 3 artış yapılırken, hapishane çalışanlarının üretlerine en az yüzde 4 artış yapıldı.

İngiliz ordusu mensuplarının ve çalışanlarının taban ücretlerinde ise yüzde 3,5 artış gerçekleştirildi.

İngiltere'de işsizlik yüzde 3,8

 

İngiltere ekonomisi için yeni tehdit: Truss

 

İngiltere MB üyesi Saunders'ten faiz açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)