BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere MB üyesi Saunders'ten faiz açıklaması----

İngiltere MB üyesi Saunders'ten faiz açıklaması

İngiltere MB üyesi Saunders'ten faiz açıklaması
18 Temmuz 2022 - 13:30 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Michael Saunders, faiz oranının gelecek yıl yüzde 2 seviyesine ulaşabileceğini söyledi.

Başbakan Johnson'un istifası ile sarsılan İngiltere'de ekonomi alarm veriyor. Son açıklanan verilere göre, enflasyon mayıs ayında da 40 yılın zirvesinde kalmaya devam etti.

Enflasyonla mücadelede faiz artırımını sürdüren İngiltere Merkez Bankası (BoE) geçtiğimiz toplantıda politika faizini beşinci kez artırarak son 13 yılın en yüksek seviyesine çıkarmıştı.

BoE üyesi Michael Saunders yaptığı son açıklamada, meslektaşlarının çoğuna göre daha büyük bir faiz artırımına destek verdiğini ve Faiz oranının gelecek yıl içinde yüzde 2 veya daha üzerine çıkabileceğini söyledi.

"Yüzde 2 veya üzerine gidebilir"

Fiyat baskılarını durdurmanın BoE'nin merkezi tahmin projeksiyonlarının işaret ettiğinden daha zor olabileceği konusunda uyarıda bulunan Saunders, "Benim görüşüme göre para politikasında sıkılaştırmanın hala gidecek yolu var. Hali hazırda yüzde 1,25 olan faiz gelecek yıl yüzde 2 veya üzerine gidebilir" dedi.

Konuşmasında nötr faiz oranının yüzde 1'in altında olduğunu söylemenin doğru olmadığını da belirten Saunder, nötr faiz oranının daha yukarıda olduğunu, ancak global finansal kriz öncesinin altında seyrettiğini de savundu.

İngiltere'de büyüme beklentileri aştı

 

İngiltere'de yeni başbakan 5 Eylül'de belli olacak

 

Yüksek enflasyon en çok İngiltere’yi vuracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)