BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de işgücü piyasası güçleniyor----

İngiltere'de işgücü piyasası güçleniyor

İngiltere'de işgücü piyasası güçleniyor
08 Ocak 2024 - 08:09 www.finansgundem.com

Ankete göre, İngiliz işverenler aralık ayında ücretleri artırdı ve işe alma iştahlarının bir kısmını geri kazandı.

İşe Alım ve İstihdam Konfederasyonu (REC) tarafından bugün yayınlanan ankete göre, İngiliz işverenler aralık ayında ücretleri artırdı ve işe alma iştahlarının bir kısmını geri kazandı.

İngiltere Merkez Bankası'nın işgücü piyasasında devam eden enflasyon baskısının bir başka işareti olarak görebileceği ankete, işverenlerin ekonomiyle ilgili endişeleri nedeniyle daimi işçi alımlarının geçen ay da daralmaya devam ettiğini, ancak Kasım ayına göre daha az şiddetli olduğunu gösterdi.

REC'in CEO'su Neil Carberry, "İşgücü piyasamızdaki yavaşlama biraz hafifliyor gibi görünüyor. Aralık ayının işverenlerin faaliyetlerini genellikle yeni yıla erteledikleri bir dönem olduğu düşünüldüğünde, bu durum işgücü piyasasının mevcut ekonomik fırtınayı atlattığına dair olumlu bir işarettir" dedi.

Daimi ve geçici pozisyonlarda yeni işe alınanlara ödenen ücretler Aralık ayında Kasım ayına kıyasla daha hızlı arttı, ancak daimi personel için artış Mart 2021'den bu yana en zayıf ikinci artış oldu.

REC anketi, boş pozisyonların dört ay içinde üçüncü kez düştüğünü ve Kasım ayındaki yaklaşık üç yıllık rekor genişlemeden daha yavaş bir hızda olsa da, işleri dolduracak adayların mevcudiyetinin yeniden arttığını gösterdi.

Anket, yaklaşık 400 işe alım ajansından 6 Aralık - 18 Aralık tarihleri arasında toplanan yanıtlarla hazırlandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)