BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de gıda fiyatları enflasyonu rekor seviyede----

İngiltere'de gıda fiyatları enflasyonu rekor seviyede

İngiltere'de gıda fiyatları enflasyonu rekor seviyede
31 Ocak 2023 - 14:46 www.finansgundem.com

İngiltere'de gıda fiyatları enflasyonu %16,7 ile rekor seviyeye yükseldi. Temel ürünlerde fiyatların hızlı artmasıyla, bakkaliye enflasyonunun 2008'den beri en yüksek seviyede olduğu bildirildi

İngiltere'de gıda perakende enflasyonu 22 Ocak'a kadar olan dört haftada %16,7'lik rekor bir rekor kırarak, artan yaşam maliyeti kriziyle mücadele eden tüketicilere bir darbe daha vurdu.

Pazar araştırmacısı Kantar, süt, tereyağı, peynir, yumurta, köpek maması ve tuvalet kağıdı gibi temel ürünlerde fiyatların en hızlı artmasıyla, bakkaliye enflasyonunun 2008'de rakamı izlemeye başladığından beri en yüksek seviyede olduğunu bildirdi.

İngiltere'deki hanehalklarının, davranışlarını maliyetleri düşürmek için değiştirmezlerse yıllık alışveriş faturalarında 788 pound (974 dolar) artış ile karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Kantar'ın perakende ve tüketici içgörü başkanı Fraser McKevitt, "Geçen yılın sonlarında, bakkaliye fiyatları enflasyon oranında hafif bir düşüş gördük, ancak tüketiciler için bu küçük rahatlama işareti kısa ömürlü oldu," dedi ve rakamın şaşırtıcı bir şekilde artmasına (% 2.3 puan) dikkat çekti.

İngiltere'de gıda fiyatlarının artması bekleniyor

 

İngiltere'de gıda krizi tehlikesi

 

İngiltere'de enflasyon 41 yılın zirvesinden geriledi

 

İngiltere'de enflasyon bekleyişleri arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)