BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de etnik azınlıklar için yoksulluk riski daha fazla----

İngiltere'de etnik azınlıklar için yoksulluk riski daha fazla

İngiltere'de etnik azınlıklar için yoksulluk riski daha fazla
06 Ekim 2022 - 12:54 www.finansgundem.com

İngiltere merkezli "Runnymede Trust" adlı düşünce kuruluşunun yayımladığı rapor, ülkedeki siyahi ve etnik azınlıkların yoksullukla karşı karşıya kalma olasılığının beyazlara göre yaklaşık 2,5 kat daha fazla olduğunu ispatladı.

Raporda son 10 yılda siyahi ve etnik azınlıkların ortalama gelirlerinde beyazlarla kıyaslandığında yüzde 6 "daha ​​hızlı ve derin" düşüş olduğu ifade edildi. Ayrıca, raporda bu eğilimin, özellikle pandemi başlangıcından beri belirgin hale geldiğini vurgulandı.

Raporda "İngiltere'de nüfusun sadece yaklaşık yüzde 15'ini oluşturmasına rağmen siyahi ve azınlık etnik kökene sahip kişiler, derin yoksulluk içindekilerin 4'te 1'inden fazlasını (yüzde 26) oluşturuyor. Sonuç olarak, siyahi ve etnik azınlıktakilerin, halihazırda beyaz insanlara göre derin yoksulluk içinde olma olasılığının 2,2 kat, Bangladeşlilerin ise 3 kattan fazla olması muhtemel" denildi.

Rapor: Vergi ve güvenlik sistemi "ırksallaştırılmış"

Raporda İngiltere'nin vergi ve sosyal güvenlik sisteminin "son derece gerileyici" ve aynı zamanda "ırksallaştırılmış" olduğu eleştirisinde bulunuldu.

Son 10 senede sosyal güvenlik kesintilerinde ırksal bir eşitsizlik boyutunun olduğuna değinilerek, siyah ve etnik azınlıktan gelen ailelerin yılda ortalama 806 sterlin daha az yardım aldığı belirtildi. Beyaz ailelerin ise yılda 454 sterlin daha az yardım aldığı ifade edildi.

Ayrıca, ülkede artan enflasyon ve enerji faturaları gibi faktörlerin, birçok siyahi ve etnik kökene sahip haneyi, "mevcut yaşam maliyetine orantısız şekilde maruz bıraktığı" yorumunda bulunuldu.

Bazı gruplar diğerlerinden daha az eşit

Runnymede Trust'ın Yönetim Kurulu Başkanı Halima Begum, hayat pahalılığı krizinin küresel olduğunu söyleyerek, "Bununla birlikte, bu araştırmadan açıkça anlaşılan, siyahi ve azınlık topluluklarımız dahil bazı grupların diğerlerinden daha az eşit olduğu ve daha fazla etkilendiğidir" dedi.

Fitch, İngiltere'nin kredi notunu 'durağan'dan 'negatif'e çevirdi

İngiltere Başbakanı Truss, ekonomide hedef büyümek

İngiltere'den yeni koruma önlemi

IMF Başkanı'ndan İngiltere yorumu

S&P'den İngiltere ekonomisi için teknik resesyon beklentisi

İngiltere'ye yasa dışı yollarla girenlere karşı topyekun yasak getirilecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)