BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere’de ‘dijital bankacılık’ tartışması----

İngiltere’de ‘dijital bankacılık’ tartışması

İngiltere’de ‘dijital bankacılık’ tartışması
20 Mart 2022 - 11:10 www.finansgundem.com

Dijital bankacılığa yönelin İngiliz bankalar hızla şube kapatmaya devam ediyor. Müşteriler ise dakikalarca telefonun ucunda beklemekten şikayetçi.

FİNANSGUNDEM.COM
İngiltere’nin en büyük perakende bankaları Lloyds, Barclays ve HSBC fiziki şubeleri kapatarak dijital bankacılığa yöneliyor. Lloyds'un bu yıl yaklaşık 100 şube daha kapatması bekleniyor. Barclays'in ise en az 20 şubesini kapatacağı belirtiliyor. Bir bankacılık uzmanı The Mail on Sunday'e verdiği demeçte, büyük bankaların bu yıl yaklaşık 800 banka şubesinin kapatılacağını söyledi. Geçen hafta 69 şubesini kapatan HSBC ise hızla sokaklardan çekiliyor.

Deutsche Bank: Savaş M&A anlaşmalarını sadece geciktirdi

Bu arada şubelerini kapatırken ‘bankanız her zaman yanınızda’ sloganıyla reklam kampanyası başlatan Lloyds ise tepkilerin odağındaki banka. Yerel şubelere güvenen ve bankanın her zaman yanlarında olacağına inandıkları için bu bankayı tercih ettiklerini belirten müşteriler ise hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getiriyor.

Türk bankalarında Rusya belirsizliği

 DAKİKALARCA TELEFONDA BEKLETİLMEK İSTEMİYORLAR

HSBC'nin planlı şube kapanışları, Buckinghamshire'ın Amersham-on-the-Hill ve Beaconsfield kasabalarında büyük tepkiyle karşılandı. Altı mil arayla, her iki kasaba da Ağustos ayında HSBC şubeleri kalmayacak. HSBC müşterisi Patricia Keane, Beaconsfield'ın kapatılmasını ağır bir şekilde eleştiriyor. Bankaların daha fazla para kazanmak için şubelerini kapattığını belirten Keane, “Müşteriler, geleneklerimize ne kadar değer verdiklerine dair mesajları dinlemek için 45 dakika telefonun ucunda kalmaya zorlanıyor. Dakikalarca telefonun ucunda hizmet almak için bekleme de bankaya olan güveni zedeliyor” dedi.

Sberbank’a dijital varlık ihraç ve takas lisansı

Kredi ödemeleri dijitalleşti

Yapı Kredi’den yine bir ilk: Tüm dekontlar dijitale taşınıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)