BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKredi ödemeleri dijitalleşti----

Kredi ödemeleri dijitalleşti

Kredi ödemeleri dijitalleşti
14 Mart 2022 - 17:51 www.finansgundem.com

Yapılan en son araştırmalara göre kredi hesabı yönetiminde dijital kanalların kullanımı müşterilerin %72’sinin birinci tercihi haline geldi.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal işlemlerde dijital kanalların kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Bankaların bu alanda geliştirdikleri uygulamalarsa tüketicilerin bankacılık deneyimlerinin teknolojiyle buluşmasına imkan sağlıyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yapılan son araştırmalar kredi hesabına sahip müşterilerin büyük çoğunluğu hesaplarını internet üzerinden yönettiğini ortaya koydu. Araştırmada müşterilerin tercih ettiği en yaygın kredi türlerine de dikkat çekildi.

PYMNTS’ın finansal teknoloji girişimi Finicity’le birlikte yaptığı, “Dijital Ortamda Hesap Açma ve Kredi Verme Hizmetleri” araştırmasına göre tüketicilerin %61’lik bir kısmının ödenmemiş bakileri olan kredi hesapları bulunuyor.

Söz konusu kredi hesapları birbirinden çok farklı türler içeriyor. En yaygın hesap türleri ise ev ve toprak sahipleri tarafından tutuluyor. Araştırmaya katılan tüketicilerin %33’ünün ödenmemiş bakiyeye sahip bir mortgage hesabı bulunuyor.

Oldukça yaygın kredi türlerinden bir diğeri ise otomobil kredileri. Katılımcıların %31’lik bir kısmı otomobil kredisi sahibi olduklarını belirtiyor. En yaygın üçüncü ve dördüncü kredi türleri ise %16’lık oranla bireysel krediler ve %14’lük oranla öğrenci kredileri.

Araştırmaya göre kredi müşterilerinin yüzde 72’si işlemlerini dijital ortamda yönetiyor. Kredi hesabı olan tüketicilerin %51'i ödemelerini dijital olarak yönetirken, %21'lik bir kısım ise bu amaçla finansal verilerine erişimi paylaşmaya istekli. Katılımcıların %21'lik kısmı ise kredi ödemelerini erişim izni vermeden hesaplarını dijital olarak yönetiyor.

Sadece %29’luk bir müşteri kesimi söz konusu hesaplarını dijital olmayan yollardan yönetiyor.

Kredi hesaplarını internet üzerinden yönetmeyen tüketicilerin çoğunluğu kişisel verilerinin çalınacağından endişe ettikleri için bu yöntemi kullanmamakta diretiyor. Mobil uygulama kullanan tüketicilerin yüzde 52'si, tarayıcısı kullananlarınınsa %51'i kredi hesaplarını dijital olarak yönetmeme tercihlerini söz konusu güvenlik sebepleri olarak açıklıyor.

Dijital bankacılık kullanmayan tüketiciler tarafından belirtilen bir sonraki en yaygın nedenlerse, bankanın fatura ödeme sistemini kullanarak ödemeleri kontrol etmeyi tercih etmeleri ve kişisel verilerini internet üzerinde işlemek istememeleri.

Kredi müşterilerinin daha küçük bir kısmı ise bu kullanımının çok karmaşık olduğu, ödeme yapmanın daha zor olduğu veya istedikleri gibi ödeme yapamadıkları gerekçesiyle kredilerinde dijital kanal kullanmadıklarını belirtti. Yüzdeler mobil uygulama kullananlar ve web tarayıcıları kullananlar arasında farklılık gösterse de her iki tüketici grubunda da bu nedenler aynı dip sırada yer aldı.

Rus oligarkın İngiltere’deki evi basıldı

 

Yaptırımlar nasıl etkiledi? İşte Rusya'daki son durum!

 

Hindistan, Rusya için alternatif ödeme sistemi geliştiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)