BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank: Savaş M&A anlaşmalarını sadece geciktirdi----

Deutsche Bank: Savaş M&A anlaşmalarını sadece geciktirdi

Deutsche Bank: Savaş M&A anlaşmalarını sadece geciktirdi
18 Mart 2022 - 15:39 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz yıl banka bilançolarının en önemli parçası olan M&A ücretleri bu yıl savaş ortamı nedeniyle %30’un üzerinde azaldı. Ancak Deutsche Bank CFO’su bu düşüşü sadece bir gecikme olarak tanımlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank'ın Mali İşler Müdürü (CFO) James Von Moltke Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında bu yıl satın alma ve şirket evliliği sözleşmeleri bankacılığı (M&A) faaliyetlerindeki ani düşüşü sadece kısa vadeli bir gerileme olarak nitelendirdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre 2021'de M&A sözleşmelerindeki patlama sonrasında bu yıl bu alandaki faaliyetler %32 azaldı. Dealogic verilerine göre yıl başından bu yana sadece 801 milyar dolar dolarlık sözleşme gerçekleştirildi.

Ancak Financial News’in haberine göre 17 Mart tarihinde gerçekleştirilen Morgan Stanley Avrupa Finansal Konferansı’na katılan CFO Von Moltke, M&A aktivitelerindeki düşüşle ilişkili açıklamasında, “Bu faaliyetlerin düşmesinden çok bir gecikme niteliği taşıyor fakat söz konusu durum bir miktar gelişmekte olan senaryolara bağlı olacak” ifadelerine yer verdi.

Von Moltke, “Savaşın gidişatı hakkında daha fazla netlik görmemiz gerekecek, daha sonra piyasadaki değerlemeler ve volatilite açısından daha istikrarlı bir dönem göreceğiz. Ancak biz faaliyetlerin geri döndüğünü göreceğimizi düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Sözleşmelerden elde edilen bankacılık gelirleri 2021 yılında rekor seviyeye ulaşarak 130 milyar doları bulmuştu. Söz konusu getiriler banka bilançolarında ticaret bankacılığı gelirlerindeki yavaşlamanın dengelenmesine yardımcı olmuştu. Yeni yılda M&A bankacılığındaki yavaşlama Ukrayna savaşının da etkisiyle bir dizi sözleşmenin rafa kaldırılması ve sermaye piyasalarına yönelik yatırımcı iştahının azalmasıyla gerçekleşti.

Von Moltke konuyla ilgi, “Her krizde olduğu gibi insanların kurumsal stratejileriyle ve finansman gereksinimleriyle değişen ortama uyum sağlamasının ardından yeni bir aktivite oluşacaktır” ifadelerine yer verdi.

Deutsche Bank, geçen hafta yaptığı yatırımcı güncellemesinde, önümüzdeki üç yıl içinde vergi sonrası özkaynak getirisini %10'a çıkarma hedefini açıkladı. Banka gelirlerini yaklaşık beşte bir oranında artırarak 30 milyar euroya yükseltmeyi planlıyor.

Banka aynı zamanda farklı iş kolları arasındaki işbirliğini artırmayı da hedefliyor. Von Moltke, Deutsche'nin bu işbirliğini artırmak için yeni teşvikler getirdiğini açıkladı.

Deutsche Bank CFO’su, söz konusu işbirliği stratejisi için “Giderek daha fazla işletmemizi nasıl ölçtüğümüzü belirten bir parçamız haline gelecek ve dağa sonra da takımlarımızın gündelik pratiklerinden biri haline dönüşecek” ifadelerine yer verdi.

Finans sektörü yatırımcıları güvenli limanlara kaçıyor

 

Yatırım bankacılığı ücretleri 2021’de rekor kırdı

 

130 milyar dolarlık M&A piyasası savaşa yenik düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)