BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere: Starstreak füzeleri Ukrayna’ya gönderilmeye hazır----

İngiltere: Starstreak füzeleri Ukrayna’ya gönderilmeye hazır

İngiltere: Starstreak füzeleri Ukrayna’ya gönderilmeye hazır
27 Mart 2022 - 11:12 www.finansgundem.com

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiliz yapımı Starstreak füzelerinin Ukrayna'ya gönderilmeye hazır olduğunu duyurdu.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiliz Daily Mail gazetesine, alçaktan uçan düşman jetlerini düşürmek için ses hızının üç katından daha hızlı hareket eden Starstreak sisteminin, yakında Ukrayna’da kullanılmaya başlanacağı bilgisini verdi.

İngiliz yapımı uçaksavar füzelerinin, çatışmada ilk kez Ukrayna tarafından konuşlandırılacağı belirtilirken, Rus bombardımanına karşı etkili bir tehdit olabileceği ifade edildi. Wallace, ilk Ukrayna birliklerinin eğitildiğini ve Starstreak füzeleri ile konuşlandırıldığını dile getirdi. Bakan, İngiltere’nin Ukrayna’ya yardım etmek için "herkesten daha fazlasını yaptığını" da sözlerine ekledi.

Wallace, Zelenskiy’nin geçen haftaki NATO zirvesinde tank tedariki çağrısına karşı temkinli olduklarını belirten ifadeler kullandı.

‘İNGİLİZ TANKLARI TEK BAŞINA İŞE YARAMAZ’

Wallace, “Savaşta karşılaştığımız en büyük zorluklardan biri silah sistemlerinin karmaşıklığıyla ilgili. Silah sistemleri ne kadar komplikeyse kullanmak için o kadar fazla eğitime ihtiyaç duyarsınız” diye konuştu. Ben Wallace, "Zaten envanterinde bulunan Rus veya Sovyet ekipmanı. Sadece İngiliz tankları sağlamak gerçekten yaramaz" dedi.

Ayrıca, Putin’in generallerinin Ukrayna’daki savaş suçları için Nürnberg tarzı bir hesaplaşma ile karşı karşıya olduğu konusunda uyarırken, "Mariupol’deki 1000’den fazla mülkün sistematik olarak imha edilmesi Cenevre Sözleşmelerine aykırıdır. Kullanılan silahların türü ve nasıl teslim edildikleri, yerlerin kasıtlı olarak hedef alındığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Nazilerin Nürnberg mahkemelerine benzer kovuşturmalardan söz ettiğini söyleyen Wallace, “Sonunda adalet insanları bulur. Bunun eninde sonunda gerçekleşeceğinden şüphem yok” açıklamasını yaptı.

‘BATI'YI TEST ETMEYİN’

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği kimyasal silah saldırılarına Batı’nın “aynı şekilde karşılık vereceği” yönündeki uyarısına ilişkin bir soruya, Bay Wallace, “Cevaplar konusunda net olmamak Batı’nın çıkarınadır, ancak bence mesaj çok açık. Batı’yı test etmeyin. Eskalasyon bir yanıt ortaya çıkaracaktır” cevabını verdi. 

STALİN TARZI BİR TASFİYE OLABİLİR

Kremlin’in içinde savaşla ilgili kaygı arttıkça, Wallace, giderek paranoyaklaşan bir Putin’in, algılanan muhalifleri Stalin tarzı bir tasfiye başlatabileceği konusunda uyardı.

Putin’in iyi olmadığı yönündeki haberlere de yanıt veren Wallace, “Onun hiçbir şekilde deli olduğunu düşünmüyorum. Sanırım, Ukrayna ve Rusya hakkında gerçekten neye inandığı hakkında, on yıldır işaret ettiği mirasına olan inancında devam ediyor. Ama oraya ulaşmak için mantıksız bir yol seçti. Putin zaten kaybetti. Putin artık dünyada bir güç değil. Bugün kazandığını düşündüğü her ne ise, uzun vadede kaybetmiştir. Onun mirası artık bir kayıptır” dedi.

Wallace, Putin’in bundan sonra, günlerini Kuzey Kore’nin yıllık kutlamalarına davet edilerek geçireceğini de sözlerine ekledi, "Bir düzeyde, dünyanın artık Putin’den korkmasına gerek kalmayacağını düşünüyorum. O bir güç değil" dedi.(Sözcü)

Lviv'deki yangın söndürüldü

 

Rusya: Kiev denizden füzelerle vuruldu

 

Bakan Akar'dan Rusya-Ukrayna açıklaması

 

Ukrayna, Rus komutanın intihar ettiğini duyurdu

 

Çavuşoğlu'ndan Rus oligark açıklaması: Türkiye’ye gelebilirler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)