BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere resesyondan çıkabilecek mi?----

İngiltere resesyondan çıkabilecek mi?

İngiltere resesyondan çıkabilecek mi?
13 Mart 2024 - 13:57 www.finansgundem.com

Capital Economics'in analizine göre, İngiltere'nin 2024'te resesyondan çıkma olasılığı artıyor. HSBC'ye göre ise İngiltere'nin durgunluktan kurtulup kurtulmadığını söylemek için erken


Capital Economics'ten Ruth Gregory'nin analizine göre, İngiltere'nin 2024 yılının başında kısa süreli resesyondan çıkma olasılığı artıyor. Ocak ayında yüzde 0,2 oranında büyüme gösteren ekonomi, 2023'ün ikinci yarısında yaşanan resesyonun ardından yılın ilk çeyreğinde büyümeye dönme umutlarını artırdı. Gregory, gayri safi yurtiçi hasılanın tahminlerin üzerinde, çeyrek bazında yüzde 0,1 oranında artacağını öngördü.

Ancak, İngiltere ve Galler Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü Ekonomi Direktörü Suren Thiru, yavaş bir ekonomik toparlanma ihtimaline dikkat çekiyor. Ocak ayında güçlü perakende harcamalarının etkisiyle beklenenden daha fazla artan yurt içi üretim, toparlanmanın işaretlerini taşıyor. Ancak Thiru, yağışlı hava koşullarının Şubat ayında faaliyetleri baskılamış olabileceğine ve yüksek faiz oranları ile işgücü eksikliğinin toparlanmayı zorlaştırmaya devam edeceğine dikkat çekiyor.

HSBC'ye göre İngiltere'nin durgunluktan kurtulup kurtulmadığını söylemek için erken

HSBC kıdemli ekonomisti Chris Hare, İngiltere'de GSYH'nin Ocak ayında %0,2 artmasına rağmen, ekonominin durgunluktan kurtulup kurtulmadığını söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

İyileşen PMI anketlerinin, özellikle hizmet sektöründe olmak üzere, makul bir hızda ekonomik genişlemeye işaret ettiğini, ancak son birkaç yıldır büyümeye dair yanlış bir gösterge olduğunu söyleyen Hare, enflasyonun düşmesi ve işgücü piyasasının güçlü kalmasıyla hane halkı gelirlerinin yeniden artmaya başladığını da vurguladı.

İngiltere ekonomisi ocakta büyüdü

 

İngiltere'de işsizlik rakamları belli oldu

 

İngiltere ekonomisinde sterlin zaferi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)