BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere Merkez Bankası: Güvenlik açığını fark edebilirdik----

İngiltere Merkez Bankası: Güvenlik açığını fark edebilirdik

İngiltere Merkez Bankası: Güvenlik açığını fark edebilirdik
24 Eylül 2020 - 10:38 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası’nın piyasalara yön veren basın konferansına önceden erişim sağlandı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası, hedge fonların, piyasalara yön veren basın konferanslarına önceden erişimini tespit etmekte daha hızlı davranmış olabileceklerini kabul etti.

Mark Carney’nin müdürlüğünün son dönemlerinde gerçekleşen olaya dair yayınlanan bir iç raporda, Threadneedle Street güvenlik sistemlerini güçlendirmek için bir takım önlemler aldığını söyledi. Aynı zamanda raporda, Mart ayında Carney’in yerine gelen Andrew Bailey’in daha fazla önleme ihtiyaç olup olmadığına dair bir araştırma başlattığı da söylendi.

Çarşamba günü yapılan açıklamada, İngiltere Merkez Bankası, “önceden fark edilmemiş olmanın avantajını kullanarak, bankanın verilerinin üçüncü kişiler tarafından kötü amaçlarla kullanılmasının önüne daha erken geçilmiş olabileceğini” bildirdi.

İngiltere Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, bankanın “yayınlarına ve basın toplantılarına uygunsuz erişim” sağlamış olan şirketlerle ilgili kanıtlar için sosyal medyada ya da internette herhangi bir rutin taramanın yapılmadığı söylendi. Ancak banka şimdi gelecekte daha fazla tarama yapılıp yapılmayacağını tartışıyor.

Aralık ayında, İngiltere Merkez Bankası’nın teknoloji tedarikçisinin, Carney’in basın konferansları da dahil olmak üzere, faiz oranları konusundaki kararlarıyla ilgili kayıtları da sattığı ortaya çıktı. Böylelikle kimliği belirlenemeyen yatırımcılara, İngiltere Merkez Bankası’nın piyasalara yön veren yorumları ve kararlarıyla ilgili faydalı bilgiler sunuldu. Güvenlik açığı banka tarafından fark edilmedi ve ancak bir gazetenin yaptığı araştırma sonucu ortaya çıktı.

The Guardian yaptığı haberde, gerçekleşen güvenlik sorununun ardından İngiltere Merkez Bankası’nın departmanlarını yeniden yapılandırdığını ve bu süreçte birçok üst düzey çalışanın işten çıkarıldığını bildirdi.

Essex merkezli şirket Encoded Media’nın, medyada çıkan haberlerin ardından İngiltere Merkez Bankası’nın tedarikçisi olma statüsüne son verildi. Banka güvenlik açığı ortaya çıktıktan sonra, şirketin bankanın kayıtlarına erişimini iptal etti. Threadneedle Street ismi bilinmeyen bir üçüncü parti tedarikçisinin gelecek basın konferanslarına erişiminin olmayacağını söyledi. Erişilen kayıtların satışını “her yönüyle kabul edilemez” olarak tanımlayan banka, kayıtların “kötüye kullanıldığını” açıkladı.

Ayrıca, Finansal Yürütme Otoritesi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ses kayıtlarının kötüye kullanımıyla ilgili bir soruşturma başlattığını açıkladı.

Londra’nın denetleyici kurumu yaptığı açıklamada: “Meseleyi derinlemesine inceledik. Ses kayıtlarının herhangi bir gizli bilgi içerdiğine inanmıyoruz. Endişe verici bir aktivite ya da kötüye kullanıma dair bir kanıt da bulmadık. Soruşturmamız kapandı ve İngiltere Merkez Bankası’nı ve soruşturmaya dahil olan diğer tarafları bilgilendirdik” dedi.

BoE’dan Brexit sonrası küçük bankalara yeni düzenlemeler

 

BOE'den sürpriz yok! Faizleri değiştirmedi

 

ABD’nin sızan belgeleri Deutsche Bank’ı suçlu çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)