BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD’nin sızan belgeleri Deutsche Bank’ı suçlu çıkardı----

ABD’nin sızan belgeleri Deutsche Bank’ı suçlu çıkardı

ABD’nin sızan belgeleri Deutsche Bank’ı suçlu çıkardı
21 Eylül 2020 - 09:13 www.finansgundem.com

ABD hükümetinin sızan belgelerinde, Deutsche Bank şüpheli para transferleri listesinde zirvede

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank’ın, 20 yıldır ABD hükümetine gönderilen 2 trilyon dolarlık şüpheli para transferlerinin neredeyse yarısını gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

1999 ve 2017 yılları arasını kapsayan sızan belgelerde, ABD hükümetinin şüpheli olarak tanımladığı 2 trilyon dolarlık transferlerin 1,3 trilyon dolarının Deutsche Bank aracılığıyla yapıldığı görüldü.

Sızan belgeler, ABD Hazinesi’nin Mali Suçlar Uygulama Ağı (FINCEN)’na bildirilen, banka ve diğer finansal kurumların şüpheli aktivite raporlarını içeriyor. Finans şirketlerinin kanunen, şüpheli olabilecek aktivitelerle karşılaştıklarında, devlet yetkililerini uyarmaları gerekiyor. Buna örnek olarak kara para aklama ya da yaptırımları delme gibi uygulamalar gösterilebilir. Ancak bu tip raporlar herhangi bir suç eyleminin kesin kanıtı değil.

İnternet sitesinde yaptığı açıklamada Alman bankası Deutsche Bank, sızan belgelerdeki para transferlerinin “çoktan soruşturulduğunu ve yetkililerin vardığı sonuçta, bankanın işbirliğinin ve arabuluculuğunun kamuoyu tarafından bilindiğini” söyledi. Deutsche Bank yaptığı açıklamada yapılan çalışmalarda “gerekli ve uygun çözüm odaklı bir yaklaşımla çalışıldığını” aktardı.

Deutsche Welle’nin haberine göre bankadan yapılan açıklamada aynı zamanda bankanın “kontrollerini güçlendirmek için önemli kaynaklar ayırdığı” ve “sorumluluklarını ve yükümlülüklerini yerine getirmeye odaklandığı” söylendi.

Daha önce Deutsche Bank’ın ABD yaptırımlarını delen para transferlerine olanak sağladığı ortaya çıkmıştı. 2015 yılında, Deutsche Bank, ABD’nin yaptırım uyguladığı İran, Suriye, Libya, Sudan ve Myanmar gibi ülkelerle iş yapması nedeniyle 258 milyon dolarlık bir ceza ödemeyi kabul etmişti. Ancak Mali Suçlar Uygulama Ağı’nın sızan belgeleri, bankanın 2015 yılında ödediği cezanın ardından şüpheli transferlerine devam ettiğini gösterdi.

Deutsche Bank yaptırımları atlatmaya nasıl yardımcı oldu?

 

Deutsche Bank ofise dönüşü hızlandırıyor

 

Citigroup’tan Deutsche Bank’a transfer çalımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)