BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBoE’dan Brexit sonrası küçük bankalara yeni düzenlemeler----

BoE’dan Brexit sonrası küçük bankalara yeni düzenlemeler

BoE’dan Brexit sonrası küçük bankalara yeni düzenlemeler
23 Eylül 2020 - 16:12 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Brexit sonrası küçük bankalar için “daha basit çözümler” sunacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası’nın Müdür Yardımcısı Sam Woods, geçiş süreci sonrasında İngiltere’nin daha “İngiliz tarzı” bir yönetim biçimine geçeceğini söyledi.

İngiltere Merkez Bankası, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden tamamen ayrılmasından sonra küçük bankalar için “daha basit” çözümler getirileceğini duyurdu.

Sam Woods açıklamasında “daha sonra detaylı açıklamasını yapacağımız bir şey, küçük bankalar için daha sade bir yöntem getirileceği. Bence bu çok iyi bir uygulama olacak ve açıkçası, Avrupa Birliği’nin çerçevesinde yapması oldukça zordu çünkü, birinin büyük bankası, diğerinin küçük bankasıdır” dedi.

Woods’un 22 Eylül tarihinde yaptığı yorumlar, İngiltere ve Avrupa Birliği, müzakerelerin son fazına geçerken gerçekleşti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İç Pazar Yasası’nı açıkladıktan sonra, iki taraf arasında tansiyon yükseldi. Bazıları bunu geçtiğimiz yıl parlamentoda onaylanan orijinal anlaşmadan cayma olarak tanımlıyor.

Woods, “Avrupa Birliği’nden ayrılırken, yeni bir yönetim tarzı benimsememiz gerektiğini düşünüyorum. Bunu ‘İngiliz tarzı’ olarak tanımlayabilirsiniz” dedi.

“EU 28 oldukça bürokratik çünkü yasalarda oldukça fazla kural var. Aslında, 28 ülkenin aynı şeyi yapmasını sağlamaya çalışmak iyi bir fikir ama kulübü terk ettiğinizde bu kuralları takip etmek için bir sebebiniz kalmıyor. Biz İngiliz tarzı bir düzenlemeye geri dönmeliyiz.”

Aynı zamanda Woods Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada İngiliz bankalarının büyük cezalarla karşılaşmamak için kara para konusunu “öncelik” haline getirmeleri gerektiğini savundu.

“Eğer bankalar bunu doğru bir şekilde yapamazsa, bunun bedeli ağır olacak. Son yıllarda gördüğümüz gibi, İngiltere’de ve ABD’de büyük cezalar var” dedi.

Wood’un yorumları bu hafta ortaya çıkan şüpheli aktivite raporlarını da içerdi. Sızan belgeler ABD Hazine Bakanlığı’na yapılan ve finansal suç potansiyeli taşıyan, şüpheli para transferlerine dair raporlardı.

HSBC ve Standard Chartered, dünya çapında şüpheli para transferleri yapmakla suçlanan bankalar arasında yer aldı. Her iki bankadan yapılan açıklamalarda, suçlamalar reddedildi.

İllegal işlemler iddiası HSBC hisselerini düşürdü

 

İngiltere Merkez Bankası karamsar tahminlerle yüzleşti

 

Anlaşmasız Brexit İngiltere’yi negatif faize götürebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)