BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere Merkez Bankası karamsar tahminlerle yüzleşti----

İngiltere Merkez Bankası karamsar tahminlerle yüzleşti

İngiltere Merkez Bankası karamsar tahminlerle yüzleşti
17 Eylül 2020 - 12:09 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası’nın politika yapıcıları perşembe günü yatırımcılara ve ekonomistlere yeni açıklamalarda bulunacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası’nın politika yapıcıları perşembe günü yapacağı açıklamada yatırımcılara ve ekonomistlere bu yıl daha fazla ekonomik teşvik beklemelerinin doğru olup olmadığı konusunda sinyaller verecek.

Londra’da açıklanacak kararda tahvil alımı programı ve faiz oranlarıyla ilgili bir değişiklik beklenmiyor. Toplantı notları Parasal Politika Komitesi’nin niyetleriyle ilgili önemli bilgiler  verecek.

Piyasa beklentileri, kasım ayında parasal genişleme politikalarının sürdürüleceği ve faiz oranlarının gelecek yıl da sıfırda ya da sıfırın altında bir seviyede tutulacağı yönünde. Tahminler, yükselen belirsizlikle karamsar. Korona virüs pandemisi, Brexit müzakereleri ve hükümetin parasal planları belirsizlik yaratan konular arasında.

İngiltere’nin korona virüs karantinalarının ardından ilk yükselişi güçlü gerçekleşmişti ancak şimdi yok olma belirtileri gösteriyor. Korona virüs vakalarındaki artışı engellemek için yeni sosyal kısıtlamalar getirildi ve hükümet maaş desteği programını sona erdirmeye hazırlanıyor.

Aynı zamanda İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Avrupa Birliği’yle yürütülen Brexit müzakerelerinden anlaşmasız çıkma tehditleri, 31 Aralık olarak belirlenen son tarihten önce bir ticaret anlaşması yapılmasına dair şansı ortadan kaldırabilir. Tüm bunlar, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey ve sekiz iş arkadaşının daha fazla ekonomik teşviğin yolda olduğunu açıklamasının tetikleyici nedenleri olabilir. Michael Saunders ve Jonathan Haskel, önceki teşvik paketlerinde ısrarcı olduktan sonra, yeni bir parasal genişleme stratejisi için olumlu yönde oy kullanabilir.

Ekonomistler, İngiltere Merkez Bankası’nın 970 milyar dolarlık tahvil alma programına, kasım ayında 50 milyar dolarlık bir ek daha yapılabileceğini tahmin ediyor. Aynı şekide piyasalardaki fiyatlandırmalar da daha fazla parasal genişleme sinyalleri veriyor.

İstihdam piyasası

Politika yapıcıları şimdiden istihdam konusunu en büyük endişeleri olarak tanımladı. Salı günü yayınlanan raporda işsizliğin temmuz ayında dükkanların, barların ve restoranların açılmasına rağmen 100,000’den fazla arttığını gösterdi. Kayıplar mart ayında karantina uygulamalarının başlamasından bu yana neredeyse 700,000 seviyesine ulaştı.

Büyük sıçrama

İngiltere’de işsizlik oranları 2013’ten bu yana ilk kez bu kadar artış gösterdi. Ücretsiz izin politikaları tarafından bastırılan işsizlik, temmuz ayında %4,4 seviyesine ulaştı.

Bloomberg’in haberine göre İngiltere Merkez Bankası bu oranın yıl sonunda %7,5’e varmasını bekliyor. Zira hükümet desteği sona erecek. Yine de Rishi Sunak salı günü daha fazla yardım programı getirilebileceğine dair sinyaller verdi.

Kırılgan iyileşme

Ekonomi bir bütün olarak karantina uygulamalarının yaralarını taşıyor. Yaz başında çıktılarda iyileşme görülse de, bu getiriler ikinci çeyrekteki rekor düşüşün yanında önemsiz kalıyor.

İngiltere Merkez Bankası ağustos ayında bu çıktıların önümüzdeki yıla kadar korona virüs öncesi seviyelere dönemeyeceğini söyledi. Bailey, ilerleyen günlerde “birçok zorluk” olacağının altını çizdi.

Saunders bu ay yaptığı açıklamada, İngiltere Merkez Bankası’nın büyüme tahminlerine dair riskler aşağı yönlü ve bu tehditlere karşı “güçlü durmalı” dedi.

İngiltere'de işsizlik yükseldi

 

İngiltere’nin Brexit politikalarının bedeli ağır olacak

 

Korona virüsün İngiltere’ye faturası ne oldu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)