BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Maliye Bakanı, BoE'yi hedef aldı----

İngiltere Maliye Bakanı, BoE'yi hedef aldı

İngiltere Maliye Bakanı, BoE'yi hedef aldı
13 Ekim 2022 - 11:37 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, cuma günü tahvil alım programı sona erdirecek olan Merkez Bankası'nı hedef aldı. Kwarteng piyasalarında yeniden dalgalanma yaşanması durumunda İngiltere Merkez Bankası'nın sorumlu olacağını söyledi.

İngilitere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, cuma günü tahvil alım programının sona ereceğine yönelik açıklamaların ardından İngiltere piyasalarında yaşanacak herhangi bir dalgalanmadan İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) sorumlu olacağını söyledi.

Dün Bailey'in bankanın tahvil piyasasına müdahalesinin bu hafta sona ereceğini söylemesi sterlinde ve hisse senetlerinde sert satışı tetikledi. Kwarteng ve İngiliz hükümeti ise finansal piyasalardaki türbülans için BoE başkanı Andrew Bailey’i günah keçisi yaptı.

TEŞVİK PROGRAMI BAKAN VE MERKEZ BANKASINI KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

Kwarteng 23 Eylül’de vergi indirimlerini de içeren 45 milyar sterlinlik bir mali teşvik paketi sunmuş, paketin ardından piyasaların karışmasıyla birlikte teklifi yeniden gözden geçireceklerini duyurmuştu.

Kwarteng ve Başbakan Liz Truss, İngiltere ekonomisini büyümeye teşvik etmek için önlemlerin gerekli olduğunu savunurken BoE ve IMF bu paketin enflasyonu tetikleyeceği konusunda uyarılarda bulundu.

Öte yandan hem başbakan hem de bakan parti kamuoyu yoklamalarında geride kalırken, diğer muhafazakar milletvekillerinden vergi indirimlerini ve kamu harcamalarındaki indirimleri bırakma çağrıları da sürüyor.

Sterlini düşüren açıklama

 

BoE geçici tahvil alımlarını 14 Ekim'de bitirecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)