BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoE geçici tahvil alımlarını 14 Ekim'de bitirecek----

BoE geçici tahvil alımlarını 14 Ekim'de bitirecek

BoE geçici tahvil alımlarını 14 Ekim'de bitirecek
12 Ekim 2022 - 12:48 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası sözcüsü, bankanın başlatmış olduğu geçici tahvil alımlarını planlandığı gibi 14 Ekim'de sona erdireceğini bildirdi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) piyasaların düzgün çalışmasını, likidite sorunlarının giderilmesini sağlamak için başlattığı geçici tahvil alım programını 14 Ekim'de sona erdireceğini ve tahvil alım desteği sona yaklaşırken fonları yakından takip etmeye devam ettiğini bildirdi.

BoE Finansal Politika Komitesi bugün yayınladığı çeyrek dönem raporunda tahvil alımlarının geçici olduğu mesajını bir kez daha tekrarladı. Raporda, "Banka, Emeklilik Regülatörü ve Finansal Yönetim Otoritesi LDI yöneticilerini yakından takibe devam ediyorlar" dedi.

BoE, 28 Eylül'de başlattığı tahvil alımları ile bugüne kadar 1,9 milyar doları enflasyona endeksli olmak üzere 8,8 milyar dolar tutarında uzun vadeli devlet tahvili aldı.

Tahvil alımlarının uzatılacağı iddia edilmişti

Financial Times'a konuşan kaynaklar BoE'nin bazı bankacılara tahvil alımlarının uzatılacağı sinyalini verdiğini öne sürmüşlerdi.

İngiltere Merkez Bankası sözcüsünün yaptığı yazılı açıklamada, "Banka, geçici ve hedefli olarak başlatılan tahvil alımlarının 14 Ekim'de sona erdirileceğini açıkça ortaya koymuştu. Başkan Bailey de dünkü açıklaması ile bu pozisyonu teyit etti ve kıdemli seviyelerde bankacılar ile temaslarda bu kesinlikle açıkça ortaya kondu. 14 Ekim'den sonra LDI'larda likidite baskılarını hafifletmek için yeni TECRF'nin aralarında olduğu bir dizi kolaylık uygulamada olacak" dedi.

Gelen açıklamalar sonrası İngiltere'nin 20 yıl vadeli tahvilinde getiri 2008'den bu yana ilk kez yüzde 5,058'e yükseldi.

Sterlini düşüren açıklama

 

İngiltere'de tüketici güveni kötüleşti

 

İngiltere'de resesyon tehlikesi: Ekonomi ağustosta küçüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)