BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere ekonomisi resesyona girdi mi?----

İngiltere ekonomisi resesyona girdi mi?

İngiltere ekonomisi resesyona girdi mi?
07 Şubat 2024 - 11:32 www.finansgundem.com

İngiliz ekonomisinin 2023'ün ikinci yarısında resesyonda olduğu ve geçen yıl yüzde 0,3 büyüme gösterdiği tahmin edildi.

İngiltere'nin en eski bağımsız ekonomik araştırma enstitüsü Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırma Enstitüsünün (NIESR) yeni araştırmasına göre, enstitü ekonomistleri tarafından, İngiliz ekonomisinin geçen yılın ikinci yarısında resesyon yaşadığı tahmin ediliyor.

Ekonominin geçen yıl sadece yüzde 0,3 büyüdüğü öngörülürken, ülkede ekonomik büyümenin orta vadede zayıf kalması bekleniyor.

Bu yıl İngiliz ekonomisinin yüzde 0,9 büyüyeceği tahmin ediliyor. Orta Doğu'daki jeopolitik gerilime bağlı olarak nakliye maliyetleri ve petrol fiyatlarındaki artış ekonomik büyüme için aşağı ve enflasyon için yukarı yönlü risk oluşturuyor.

Ülkede enflasyonun enerji fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle nisanda İngiltere Merkez Bankasının (BoE) hedefi olan yüzde 2 seviyesinin altına düşerek yüzde 1,5'e gerileyeceği tahmin ediliyor.

Enflasyondaki düşüşe bağlı olarak BoE'nin mayısta faiz indirimine başlaması olası görülürken, devam eden çekirdek enflasyon, yüksek ücret artışı ve jeopolitik gerilimler nedeniyle faiz indiriminin piyasa beklentisinden daha yavaş gerçekleşmesi öngörülüyor.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında büyük artış

 

İngiltere Merkez Bankası’na 'gevşeme maliyeti' uyarısı

 

İngiltere'de perakende satışlarda artış düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)