BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere ekonomisi büyük bir krizin eşiğinde!----

İngiltere ekonomisi büyük bir krizin eşiğinde!

İngiltere ekonomisi büyük bir krizin eşiğinde!
09 Ocak 2022 - 18:36 www.finansgundem.com

Berxit sonrası rayından çıkan ekonomi, pandemi darbesiyle bir sarsıntı daha yaşadı! Ancak artan gıda fiyatları ve yükselen enflasyondan daha önemlisi risk sıçrayan enerji fiyatları…

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Her alanda yaşanan zamlar sonrası artan yaşam maliyetiyleri İngiltere'yi kasıp kavuruyor. Halk daha yüksek vergi faturalarına hazırlanırken, gıda fiyatlarında yaşanan artışlar şimdiden bütçelere ağır darbe vuruyor. 2022'de en sert darbenin ise artan enerji fiyatlarından dolayı geleceği belirtiliyor.

Birleşik Krallık'ın referans gaz fiyatları Ocak 2021'den bu yana beş katına çıkarak, Aralık 2021'de 54 sterlinden 245 sterline yükseldi. Putin ile Batı arasındaki gerilimler ve Avrupa siyasi istikrarına bağlı olan enerji fiyatlarının hemen hemen her alanda yıkıcı etkiler bırakması bekleniyor.

Yeşil enerjiye yönelişin de fiyatlardaki yükselişte etkili olduğu belirtiliyor. Yeşil enerjiye yönelim ve iklim değişikliğiyle mücadelede öncü ülkeler arasında yer alan İngiltere, şimdi hidrojen ve nükleer enerji gibi çeşitli enerji kaynaklarına yöneliyor. Sadece İngiltere değil Avrupa’nın birçok ülkesi nükleer enerji yatırımlarına hazırlanıyor.

Şimdiden milyonlarca İngiliz’i vuran enerji krizi karşısında hükümet çıkış yolu bulamıyor.

Bu arada fon yönetim şirketi Investec yöneticileri, enerji şirketlerinin batması nedeniyle yerel tüketicilerin 3.2 milyar sterlin diğer bir deyişle hane başına ortalama 120 sterlinlik kayıp yaşanmasını öngörüyor. City analistleri bu yıl enerji fiyatlarında en az yüzde 50 daha artış öngörüyor. Yüksek enerji fiyatı tarihi zirvesine ulaşan enflasyonu da daha yukarılara taşıyacak bir gelişme olarak gösteriliyor.

Yatırım bankası Goldman Sachs analistleri de fiyat tavanı üst sınırının yüzde 50'ye kadar yükselebileceğini düşünüyor. Bu artışa bağlı olarak da enflasyonun yüzde 6,8'e yükselerek, yakın tarihin en yüksek seviyesine çıkacağı konusunda uyarıyor. Investec yönetimi ise tavan fiyatının yüzde 56 artacağını ve ortalama enerji faturasını yılda 1.277 sterlinden yaklaşık 2.000 sterline çıkaracağını düşünüyor.

TCMB eski Başkanı Gültekin faiz indirimlerini değerlendirdi

İngiltere Avrupa Birliğini tehdit etti

Merkez Bankası faiz indirimine devam eder mi?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)