BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz finans devleri aracı oldu, İran yaptırımları deldi iddiası----

İngiliz finans devleri aracı oldu, İran yaptırımları deldi iddiası

İngiliz finans devleri aracı oldu, İran yaptırımları deldi iddiası
05 Şubat 2024 - 14:37 www.finansgundem.com

İran'ın yaptırımlardan kaçmak için İngiliz Lloyds Banking Group Plc ve Santander UK'deki hesapları kullandığı iddia edildi.

ABD-İran gerginliğinde yeni bir cephe açabilecek iddia gündeme bomba gibi düştü. İran'ın yaptırımları delmek için İngiltere'nin en büyük iki bankası olan Lloyds Banking Group Plc ve Santander UK'deki hesaplarını kullanarak dünya çapında gizlice para transferi yaptığı öne sürüldü.

Financial Times'ın incelediği belgelere dayandırdığı haberine göre, kredi verenler, yaptırım uygulanan İranlı bir petrokimya şirketinin gizlice sahip olduğu paravan şirketlere hesap sağladı. Haberde, yaptırımları delme planının İran'ın istihbarat servisleri tarafından desteklendiği belirtildi.

Devlet kontrolündeki Petrokimya Ticaret Şirketi ve İngiliz yan kuruluşu 2018 yılından bu yana ABD yaptırımları altında bulunuyor. FT'ye göre firma İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü için para toplamakla suçlanıyor. Kudüs, Tahran'ın Irak, Suriye ve Lübnan gibi ülkelerdeki vekil gruplarla ilişkilerinin çoğunu yürütmekten sorumlu.

Rapora göre şirket ayrıca İran destekli vekil milisleri finanse etmek için Rusya ile işbirliği yapmakla suçlanıyor.

Banka temsilcileri bireysel müşteriler hakkında yorum yapamayacaklarını söyledi. Santander UK sözcüsü, firmanın "yaptırımlara uyum konusuna son derece odaklandığını" belirterek, yaptırım riskleri tespit ettiğinde bunları araştıracağını ve uygun önlemleri alacağını söyledi. Lloyds'un bir sözcüsü, borç verenin "ticari faaliyetlerinin yürürlükteki yaptırım yasalarına uyumu sağlamak için yürütüldüğünü" ve "yasal kısıtlamalar nedeniyle, şüpheli faaliyet raporlarının ilgili makamlara ne zaman ve ne zaman sunulacağı konusunda yorum yapamayız" dedi.

ABD'den, İran'a yaptırımları delen 13 şirkete yaptırım

 

Avrupa ülkelerinden İran'a yaptırım önerisi

 

İsrail, ABD'den İran'a yaptırım uygulamasını istiyor

 

AB: ABD'nin İran'a yaptırımları geri getirme talebi olamaz

 

Pompeo'dan, İran'a yaptırım uygulamaya hazırız mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)