BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa ülkelerinden İran'a yaptırım önerisi----

Avrupa ülkelerinden İran'a yaptırım önerisi

Avrupa ülkelerinden İran'a yaptırım önerisi
03 Ekim 2022 - 15:54 www.finansgundem.com

Avrupa ülkeleri protestoların bastırılması nedeniyle İran’a yeni yaptırımlar önerdi. Ülke çapındaki protestoları bastırmakla sorumlu olan 16 kişi, kuruluş ve kurumun hedef alındığı bildirildi.

Almanya, Fransa, Danimarka, İspanya, İtalya ve Çekya, kadın haklarına yönelik protestoları bastırması nedeniyle İran’a karşı yeni Avrupa Birliği (AB) yaptırımları uygulanması için önerilerde bulundu.

Almanya merkezli Der Spiegel dergisine göre, önerilen yaptırımların, Mahsa Amini’nin gözaltında ölmesiyle patlak veren ülke çapındaki protestoları bastırmakla sorumlu olan 16 kişi, kuruluş ve kurumu hedef aldığını bildirdi.

Şarku’l Avsat'ta yer alan habere göre yaptırımları öneren ülkeler, AB dışişleri bakanlarının 17 Ekim’de yapacakları toplantılarında, blok üyelerinden herhangi bir itiraz beklemeden, yaptırımları kararlaştırmasını hedefliyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock bugün yaptığı açıklamada, Tahran’ın protestoları bastırmasının ‘eğitim korkusu ve özgürlüğün gücünün bir ifadesi’ olduğunu söyledi ve yeni yaptırımlar vaat etti.

Baerbock Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Dış politika seçeneklerimizin sınırlı olmasına katlanmak zor. Ancak sesleri yükseltebilir, suçlamalarda bulunabilir ve yaptırımlar uygulayabiliriz. Bu bizim yaptığımız şey” diye yazdı.

22 yaşındaki Mahsa Amini’nin 17 Eylül’de Kürdistan eyaletinin Sakkaz şehrindeki cenaze töreninde başlayan hükümet karşıtı protestolar, İran makamlarına karşı yıllardır düzenlenen en büyük muhalefet gösterisine dönüştü.

Norveç merkezli bir grup olan İran İnsan Hakları, 100’den fazla kişinin öldüğünü bildirdi.

İranlı yetkililer, güvenlik güçlerinin birçok üyesinin ‘yabancı düşmanlar tarafından desteklenen isyancılar ve haydutlar’ tarafından öldürüldüğünü duyurdu, ancak ölü sayısını açıklamadı.

İran destekli Husiler, Suudi Arabistan ve BAE'yi vurmakla tehdit etti

 

İran'daki Mahsa Amini protestoları 16. gününde

 

İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattı bakıma giriyor

 

İran'ın Zahidan kentinde 7 Ekim'e kadar üniversite eğitimine ara verildi

 

İran'daki olaylarda Devrim Muhafızları'nın İstihbarat Komutanı da öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)